Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesSociology

RUG-sociologen volop in het nieuws over pesten en radicaliseren

04 december 2014

Twee RUG-sociologen waren deze volop in het nieuws: Tinka Veldhuis werd door verschillende media geninterviewd als terrorisme- en radicaliseringsdeskundigen naar aanleiding van de eerste veroordeling van een Syriëganger. Gijs Huitsing promoveert 4 December op zijn onderzoek naar pest-gedrag in de klas.

Tinka Veldhuis over beleid veroordeling Syriëgangers

In het Radio 1 programma Dit is is de Dag uit Tinka Veldhuis maandag 1 december haar grote twijfels bij het beleid van Nederland om alle veroordeelden voor terreurmisdrijven bij elkaar te zetten. ‘Dat wordt gedaan om rekrutering te voorkomen, maar misschien kan je ze dan beter bij witte boord criminelen zetten. Die zullen niet zo makkelijk radicaliseren’ , aldus Veldhuis. Luister het hele interview op de website van Radio 1. Tinka Veldhuis was maandag 1 December ook te gast bij de talkshow Pauw. Ook hier sprak zij over het Jihad-proces en het radicalisering van veroordeelden.

Gijs Huitsing over pesten

Op RTV Noord werd Gijs Huitsing dinsdag 2 december geinterviewd over zijn proefschrift A social network perspective on bullying. Daarnaast sprak hij met oa. de Volkskrant, Dagblad van het Noorden en NRC Handelsblad.

Laatst gewijzigd:24 november 2017 16:47

Meer nieuws