Skip to ContentSkip to Navigation

Bachelor Sociologie

Bachelor Sociologie

In de bacheloropleiding Sociologie verdiep je je in de samenleving. Je leert maatschappelijke problemen doorgronden en werkt aan oplossingen op het gebied van arbeid, onderwijs, criminaliteit & veiligheid of gezondheidszorg. Je ontwikkelt de academische en onderzoeksvaardigheden die nodig zijn om als adviseur, onderzoeker of docent bij te dragen aan een betere maatschappij.

Hbo-propedeuse

Heb je geen vwo-diploma? Je kunt ook instromen met een hbo-propedeuse of -diploma. Je moet dan aantonen dat je voldoende voorkennis op VWO-6 niveau hebt door middel van één of meerdere aanvullende examens.

Matching

Voor Sociologie is matching verplicht. 

Je vult een korte vragenlijst in. Dat kan van 27 maart t/m 31 mei. Je vindt de vragenlijst op de RUG Student Portal. Zodra je bent aangemeld voor de opleiding krijg je gegevens om hier in te loggen. 

Als je dat wil, kun je ook een matchingsgesprek aanvragen. Dat is je eigen keuze. Ook hiervoor geldt dat je je kunt aanmelden van 27 maart t/m 31 mei via de RUG Student Portal.

Aanmelding na 1 mei
Meld je je aan na 1 mei? Mail dan naar studieadviseur.sociologie.gmw rug.nl om te vragen of het nog mogelijk is om aan de matchingsactiviteit te voldoen. De matchingsactiviteit is een voorwaarde om je aanmelding verder in behandeling te nemen.

Na 31 juli kun je je niet meer aanmelden voor de opleiding

Career Services

Jouw loopbaan begint al tijdens je studie. Career Services BSS helpt bij het vormgeven van die loopbaan. Welke richting wil je op met je studie, wat kan je na je studie doen? Denk je aan een loopbaan als socioloog, manager, docent, gedragswetenschapper, consultant, onderzoeker, HR adviseur of onderwijskundige? Of heb je nog geen idee over je loopbaan maar wil je graag informatie over mogelijkheden of waar te beginnen met oriënteren?

Open dagen

8 juni 2024

Voorlichtingsdag voor ouders van aankomende studenten

Algemene informatie voor ouders over de RUG, de stad Groningen, studiekeuze, studiebegeleiding, studiekosten en huisvesting.

4 en 5 oktober 2024

Onderwijsbeurs Noordoost

De RUG is aanwezig op de Onderwijsbeurs Noordoost in de Evenementenhal te Hardenberg.

8 november 2024

Bachelor Open Dag

Open dag voor studiekiezers die informatie willen over de bacheloropleidingen van de RUG.

najaar 2024

Webklassen

Vier weken online studeren om te zien of een opleiding echt bij je past.

22 november 2024

Masterweek GMW

Voorlichting voor hbo- en universitaire studenten die informatie willen over de masteropleidingen van de RUG.

9 t/m 13 december 2024

Webinarweek Numerus Fixusopleidingen

Online voorlichting over onze numerus fixusopleidingen voor scholieren die in 2025 gaan studeren.

Mail een student

Wil je graag iets weten over de studie van een ervaringsdeskundige? Onze studentassistenten van de opleiding Sociologie beantwoorden je vragen: voorlichting.sociologie rug.nl.

Elke, Sociologiestudent
Elke
Thirsa, Sociologiestudent
Thirsa
Tristan, Sociologiestudent
Tristan

Heb je inhoudelijke vragen over de opleiding Sociologie, ga dan naar: www.rug.nl/bachelors/sociology.

Laatst gewijzigd:28 juni 2024 13:40