Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenSociologie

NWO Research Talent grant for Vera de Bel (MSc Sociology, RUG) and prof. dr.Tom Snijders (ICS-RUG)

04 september 2015

NWO heeft in het Onderzoekstalent programma een subsidie toegekend aan het promotieproject van Vera de Bel, die dit jaar in onze faculteit bij de Research Master is afgestudeerd.

De projectaanvrager is prof. dr. Tom Snijders; het project wordt verder begeleid door dr. Marijtje van Duijn (dagelijkse begeleiding) en prof. dr. Rafael Wittek.

De titel van het promotieonderzoek is De co-evolutie van welbevinden en het verwantschapsnetwerk na echtscheiding.

Het doel van het onderzoek is (1)de co-evolutie van het verwantschapsnetwerk en het welbevinden van familieleden na scheiding te onderzoeken en om (2) voordelige en nadelige condities wat betreft het welbevinden van familieleden te onderscheiden.

Het verwantschapsnetwerk verwijst naar het netwerk van relaties tussen ouders, kinderen, grootouders, ooms, tantes, neven, nichten en mogelijke stieffamilie. Loyaliteitsconflicten binnen affectieve relaties, substitutiemechanismen binnen steunrelaties, en de multiplexiteit en multifunctionaliteit van het verwantschapsnetwerk worden onderzocht met betrekking tot het sociaal en fysiek welbevinden van de familieleden. Daarnaast worden contextuele verschillen tussen gescheiden en niet gescheiden families onderzocht.

Om dit te bewerkstelligen zullen er longitudinale sociometrische data van complete verwantschapsnetwerken verzameld worden, die zullen worden geanalyseerd met recent ontwikkelde methoden in de sociale netwerk analyse.

Laatst gewijzigd:04 september 2015 12:33

Meer nieuws