Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Sociology Sociologie

Timo Septer

Tijdens zijn wiskundestudie in Enschede is Timo begonnen met het maken van cabaret, bij cabaretvereniging Contramime. In 2003 won hij het Zwols Studenten Cabaret Festival en stond hij in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij toerde vervolgens enkele jaren langs theaters met zijn debuutprogramma Wijland. Daarnaast deed hij stand-up optredens, onder andere met het comedycollectief de Hyena's. Hij was presentator op congressen en in het wekelijkse programma De Week Bekeken van RTV Noord maakte hij satire over de regionale actualiteit.

Ondertussen was hij docent wiskunde geworden en zette het optreden op een lager pitje. Dit resulteerde in een theatersabatical van zo'n 10 jaar, waarin hij lesgaf en promoveerde in de Sociologie. In 2018 is hij weer gaan optreden met een nieuw programma: Met beleid.

Met beleid

In deze voorstelling blikt Timo terug op een acute ziekenhuisopname, waarbij duidelijk werd dat het leven zomaar voorbij kon zijn. Daarop heeft hij besloten dat het tijd is om zijn ideeën over wat er allemaal beter kan, maar eens op een rij te zetten en wereldkundig te maken.

Van teksten op verpakkingen tot het aantrekkelijker maken van de schaatssport. Van een verbod op de postcodeloterij tot het sollicitatiebeleid van Sinterklaas. Van boetes voor reeksen uitroeptekens tot de gevaren van beloningen voor tips over vermiste dieren. Timo heeft er ideeën over - en over nog heel veel meer.

Hij komt met beleid - maar of hij dat ook met beleid doet?

Timo Septer
Timo Septer
Laatst gewijzigd:25 april 2023 11:35