Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPsychologie

Susanne Scheibe benoemd tot adjunct-hoogleraar Lifespan development and organizational behavior

28 maart 2017
Susanne Scheibe

Susanne Scheibe is per 1 februari 2017 benoemd tot adjunct-hoogleraar Lifespan development and organizational behavior aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. De leerstoel is ondergebracht bij de basiseenheid Organisatiepsychologie van de afdeling Psychologie.

Susanne Scheibe onderzoekt hoe emotionele veranderingen bij het ouder worden de ervaringen op het werk beïnvloeden, hoe oudere werknemers beïnvloed worden door de ervaringen op het werk en welke organisatorische factoren een rol spelen bij het vraagstuk ‘gezond ouder worden op het werk’. De leerstoel Lifespan development and organizational behavior sluit aan bij het universitaire onderzoeksthema ‘Healthy Ageing’.

De van oorsprong Duitse Susanne Scheibe is sinds september 2010 verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij studeerde psychologie in Berlijn aan de Humboldt University en was voor haar komst naar Groningen onderzoeker aan het Max Planck Institute for Human Development en Stanford University. In 2016 ontving zij een NWO VIDI voor haar onderzoek naar emotionele voordelen van oudere werknemers. Dit semester is zij visiting professor aan de University of Leipzig.

Meer informatie:

Laatst gewijzigd:28 maart 2017 11:19

Meer nieuws