Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPsychologie

Een monster onder je bed? Jacob Jolij geeft kindercollege over hersenen op Noorderzon

15 augustus 2017
Jacob Jolij

Op 17 augustus barst het 11-daagse Noorderzon Performing Arts Festival los in het mooie Noorderplantsoen. Ook dit jaar verzorgt de RUG weer diverse kindercolleges, lezingen en debatten. Eén van de sprekers is neuropyscholoog Jacob Jolij met het kindercollege 'Een monster onder je bed' over hoe je hersenen slim gebruik maken van informatie uit je geheugen en je omgeving.

20 augustus - Een monster onder je bed?: Heb je wel eens een monster onder je bed gezien, of je telefoon voelen trillen terwijl ie helemaal niet overging? Je bent niet gek: dat heeft gewoon te maken met hoe je hersenen werken. Ze doen voortdurend een 'raadspelletje' en proberen te raden wat alle prikkels die via je zintuigen binnenkomen betekenen. Hersens maken slim gebruik van informatie uit je geheugen en je omgeving. In dit kindercollege leer je er alles over van onderzoeker Jacob Jolij.

Laatst gewijzigd:03 juli 2018 14:51

Meer nieuws

 • 23 oktober 2018

  Kennis als fundament

  Wat heeft wetenschap te bieden als de geloofwaardigheid van de wereld om je heen is weggevallen? Als je je niet meer thuis voelt op eigen bodem, in een huis dat niet veilig is? Volgens Tom Postmes, hoogleraar sociale psychologie, moet wetenschap voor...

 • 09 oktober 2018

  Er gaat al 80 jaar niets boven de Groningse sociologen

  De afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat 80 jaar. Dit viert de afdeling met studenten, stafleden en alumni op vrijdag 12 oktober met een feestelijk programma in het Grand Theater in Groningen.

 • 08 oktober 2018

  Onder de 1,5 graad temperatuurstijging: ‘Met snel en daadkrachtig handelen kan het nog’

  De temperatuurstijging wereldwijd onder de anderhalve graad houden: het heeft veel voordelen en het kan nog, maar dan moeten we snel en daadkrachtig optreden. Dat concludeert het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) in haar laatste rapport,...