Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesPsychology

Symposium over depressies met oa. Claudi Bockting, Steven Hollon en Filip Raes

Wanneer:wo 20-05-2015 11:30 - 16:00
Waar:Utrecht

Depressie is één van de meest voorkomende psychische aandoeningen en gezien het recidiverende karakter is het voor velen levenslang belastend. Tijdens het symposium ‘Wetenschap in Beeld’ op 20 mei in Utrecht worden de nieuwste inzichten op het gebied van het ontstaan en de instandhouding van depressie, alsmede de behandeling en de terugvalpreventie uiteengezet. Sprekers zijn onder andere de Amerikaanse prof. dr. Steven Hollon (VanderBilt University, USA) en prof. dr. Claudi Bockting. Prof. dr. Filip Raes (KU Leuven, België) zal de wetenschap in beeld brengen met een lezing over de vloek van ‘crying boys’ schilderijen.

In dit symposium zal depressie vanuit verschillende kanten worden belicht. Zo zal prof. dr. Steven Hollon vertellen over cognitieve gedragstherapie in de behandeling van depressie en tevens een openbare supervisie houden over cognitieve gedragstherapie bij complexere casussen. Prof. dr. Filip Raes zal de wetenschap in beeld brengen met een lezing over de vloek van ‘crying boys’ schilderijen. Een deel van zijn expositie uit Museum Dr. Guislain in Gent zal worden tentoongesteld tijdens het symposium. Verder worden nieuwe inzichten op het gebied van depressie door verschillende sprekers gepresenteerd vanuit verschillende perspectieven. Het symposium wordt afgesloten met de oratie van prof. dr. Claudi Bockting, getiteld ‘My optimism wears heavy boots: Towards empirically driven tailored interventions, illustrated by depression research’.

Praktische informatie

Toegang tot het symposium bedraagt 40 euro. De oratie is vrij toegankelijk. Als u het symposium en/of de oratie wilt bijwonen, dan is aanmelding hiervoor noodzakelijk. Aanmelden kan via: depressiesinbeeld@gmail.com

Het symposium is gericht op professionals, wetenschappers, ervaringsdeskundigen en mensen die graag meer willen weten over depressie. Zie voor nadere informatie en het uitgebreide programma de folder van het symposium.

De organisatie van het symposium is in handen van de afdeling klinische- en gezondheidspsychologie Universiteit Utrecht en afdeling klinische psychologie bij de Rijksuniversiteit Groningen.