Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenPedagogische wetenschappen en OnderwijskundeOnderzoekFoster Care Research Centre GroningenProjectenProject Iris

Algemeen

Project Iris is in 2013 opgezet om kennis te vergaren over de ervaringen, behoeften en expertise van pleeggezinnen die zorgen voor een seksueel misbruikt pleegkind, en over de ervaringen en behoeften van deze pleegkinderen. Binnen dit project staan de stemmen van de individuele familieleden centraal, maar ook het verhaal van het gezin als systeem.

De centrale onderzoeksvraag luidt: “Wat betekent seksueel misbruik in de voorgeschiedenis van pleegkinderen voor het primaire proces in de pleegzorg?"

In de studie worden pleegouders, kinderen van pleegouders, en pleegkinderen betrokken. Het onderzoek vormt de eerste fase van een groter project dat als doel heeft om een ‘e-toolkit’ te ontwikkelen, implementeren en evalueren voor pleeggezinnen en hun directe omgeving bij de zorg voor kinderen met een voorgeschiedenis van seksueel misbruik. Project Iris wordt gefinancierd door Stichting Kinderpostzegels Nederland.

Onderzoekers

Laatst gewijzigd:02 mei 2017 09:42
printView this page in: English