Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences PedOn Research Hoe werkt diertherapie

De therapie

De therapie wordt gegeven door een professional die beschikt over relevante diploma’s (Hbo/WO) voor het werken met kinderen en het geven van interventies met behulp van honden. De honden waar mee gewerkt wordt, zijn zorgvuldig geselecteerd en gecertificeerd.

.

Er worden in totaal vijf therapiesessies aangeboden van één uur per week. De vijf therapiesessies richten zich op de sociale en communicatieve vaardigheden van uw kind. Deze vaardigheden worden geoefend in opdrachten met de hond, zoals het geven van commando’s. Tijdens de sessies dragen uw kind en de hond allebei een smartwatch om hun bewegingen te registreren. Er worden geen video-opnames gemaakt.

De therapie met de robothond is zoveel mogelijk hetzelfde, met opdrachten die met een robothond uitgevoerd kunnen worden. De robothond die we gebruiken (zie plaatje) kan bijvoorbeeld simpele commando’s opvolgen, met je meelopen en zijn balletje volgen.

.

De therapiesessies met hond of robothond zijn gratis en worden zoveel mogelijk in de buurt van uw woonplaats georganiseerd.

Let op: om een zo goed mogelijk onderzoek uit te voeren, kunnen we niet van tevoren al aangeven of kinderen hondentherapie krijgen, therapie met een robothond, of geen therapie (controlegroep). Kinderen die geen therapie krijgen, krijgen als bedankje aan het eind van het project alsnog één sessie hondentherapie aangeboden.

Laatst gewijzigd:05 april 2019 11:21