Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesMethodology shop

Methodologiewinkel


Je kan de Methodologiewinkel vinden in kamer 0113 in het Gadourekgebouw (Grote Rozenstraat 19) op de GMW faculteit.


Heb je problemen met statistiek of methodologie in je onderzoek? De Methodologiewinkel is een gratis vraagbaak voor alle studenten en medewerkers van de RUG die methodologische of statistische vragen hebben over het opzetten of uitvoeren van (sociaal) wetenschappelijk onderzoek. We zijn op elke maandag tot en met vrijdag geopened van 13:00 tot 17:00, en op sommige dagen al vanaf 9:00. De Methodologiewinkel is gehuisvest op de eerste verdieping van het Gadourekgebouw (2222) in kamer 0113, tegenover de computerzaal. Onze wachtruimte - stoelen - bevindt zich in het computerlokaal.

Advies vragen aan de Methodologiewinkel

Er zijn twee manieren hoe je om advies kunt vragen: online en in persoon. In beide gevallen verwachten we dat je zelf al zoveel mogelijk hebt uitgezocht over het onderwerp of probleem en alleen niet verder komt. Je kunt persoonlijk bij ons langskomen op maandag tot en met vrijdag tussen 9:00/13:00 en 17:00 of je vraag online stellen op onze webpagina (niet al het personeel is Nederlands: vragen in het Engels worden dus sneller beantwoord!). Onze website is uitermate geschikt om snel een antwoord te krijgen op korte, duidelijke vragen: we streven ernaar vragen te beantwoorden binnen één werkdag. Een persoonlijk consult geschikt is als je meerdere vragen hebt, een geavanceerd onderwerp wilt behandelen of vast zit met je onderzoek en niet weet hoe je verder moet. Je kunt iedere maandag tot en met donderdag - zie ons rooster - zonder afspraak bij ons langs komen voor een persoonlijk consult. In drukke periodes - voornamelijk mei tot en met juli - duurt een consult maximaal 30 minuten en werken we met een wachtlijst. Omdat de Methodologiewinkel een dienst is van de GMW faculteit krijgen GMW studenten in drukke periodes voorrang op studenten van andere faculteiten.

De student-assistenten van de methodologiewinkel zijn allemaal bekend met relatief eenvoudige technieken zoals non-parametrische toetsen, AN(C)OVA, regressie analyse, betrouwbaarheidsanalyse en programma's zoals SPSS en G*Power. Echter kun je niet bij alle medewerkers terecht als je een vraag hebt over een complex onderwerp zoals MANOVA, multilevel analyse & factor analyse of als je problemen hebt met programma's zoals R of MLwiN. Daarom kun je bekijken in welke onderwerpen onze medewerkers zijn gespecialiseerd zodat je direct weet wie je kan helpen en wanneer deze persoon werkt.

Mocht je nog vragen hebben over het reilen en zeilen van de methodologiewinkel, dan zijn we tijdens openingsuren telefonisch bereikbaar op 050 - 363 61 90.

Laatst gewijzigd:10 december 2019 14:56
printView this page in: English