Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Expertisecentrum Vakdidactiek Noord EVN - Geschiedenis

Nascholing

Hieronder vindt u een overzicht van de nascholingsactiviteiten die het Expertisecentrum Vakdidactiek Noord aanbiedt voor geschiedenisdocenten.

Professionele Leergemeenschap 'Grensoverstijgend geschiedenisonderwijs'

Bent u geschiedenisdocent in het voortgezet onderwijs? Dan is deze Professionele Leergemeenschap (PLG) bedoeld voor u! Alle eerste- en tweedegraads collega’s geschiedenis zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze PLG. Let op: er is binnen deze PLG slechts plek voor 15 docenten. Vol = vol, dus wees er snel bij!

Mini-symposium 'Werken met historische vaardigheden'

Steeds meer wordt er bij het vak geschiedenis de nadruk gelegd op vaardigheden in plaats van alleen kennis. Zowel nationaal als internationaal wordt er veel geschreven over het belang van vaardigheden, maar hoe werk je aan historische vaardigheden met leerlingen? Daarom organiseert de afdeling geschiedenis van de Lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met het CSG Wessel Gansfort een mini-symposium over historische vaardigheden in het geschiedenisonderwijs.

De Dag van de GeschiedenisDidactiek

De Dag van de GeschiedenisDidactiek 2021 is geannuleerd. We hopen de dag in 2022 weer in fysieke vorm te kunnen organiseren.

Geschiedenis in-company

Vakdidactici van de Lerarenopleiding komen bij u op school voor een intakegesprek dat kan leiden tot advies op maat en/of een scholingstraject. Dit kan variëren van één workshop activerende didactiek tot een training van zes bijeenkomsten over het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen.

Laatst gewijzigd:14 oktober 2021 16:18