Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Expertisecentrum Vakdidactiek Noord EVN - Geschiedenis

Nascholing

Hieronder vindt u een overzicht van de nascholingsactiviteiten die het Expertisecentrum Vakdidactiek Noord aanbiedt voor geschiedenisdocenten.

Professionele Leergemeenschap (PLG) Geschiedenis 'historici de grens over'

In discussies over het onderwijs komt ‘het buitenland’ regelmatig voorbij, denk aan PISA-ranglijsten, het Finse systeem en het ontbreken van centrale eindexamens in bijvoorbeeld België. Maar wat gebeurt eigenlijk in het buitenlandse geschiedenisonderwijs?

In deze PLG kom je, samen met collega’s en onder begeleiding van vakdidactici van de RUG, in contact met experts in het buitenland. Wat werkt op het gebied van geschiedenisdidactiek? Op welke wijze wordt invulling gegeven aan geschiedenisonderwijs? Wat kunnen wij leren van onze collega’s daar? Wat vertellen leerlingen ons over hun ervaringen en hoe kunnen wij met deze informatie onze eigen geschiedenislessen verbeteren?

De Dag van de GeschiedenisDidactiek

De (Digitale) Dag van de GeschiedenisDidactiek 2020 is geannuleerd. We hopen de dag in 2021 weer in fysieke vorm te kunnen organiseren.

Geschiedenis in-company

Vakdidactici van de Lerarenopleiding komen bij u op school voor een intakegesprek dat kan leiden tot advies op maat en/of een scholingstraject. Dit kan variëren van één workshop activerende didactiek tot een training van zes bijeenkomsten over het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen.

Laatst gewijzigd:14 april 2021 11:43