Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Expertisecentrum Vakdidactiek Noord EVN - Geschiedenis

Nascholing

Hieronder vindt u een overzicht van de nascholingsactiviteiten die het Expertisecentrum Vakdidactiek Noord aanbiedt voor geschiedenisdocenten.

De Dag van de GeschiedenisDidactiek

Wanneer: donderdag 2 november 2023, 10.00-17.00 uur

Waar: Bernoulliborg, Nijenborgh 9 Groningen

Na enkele jaren afwezigheid is de Dag van de Geschiedenisdidactiek weer terug! De Rijksuniversiteit Groningen en NHL Stenden hebben dit jaar de handen ineen geslagen zodat alle geschiedenisdocenten in het noorden, en de rest van Nederland, zich weer een dag kunnen verdiepen in vakdidactiek.

Het thema dit jaar is ‘democratie onder druk’. Hoe kunnen we leerlingen bij geschiedenis bewust maken van de ontwikkeling, bedreiging en kwetsbaarheid van onze democratie? En welke rol spelen historische vaardigheden bij het ontwikkelen van burgerschap in de geschiedenislessen? Tijdens de Dag van de Geschiedenisdidactiek gaan we dieper in op deze vragen.

Grenzeloos Geschiedenisonderwijs: een tweedaagse professionele uitwisseling tussen Vlaanderen en Nederland

In discussies over het onderwijs komt ‘het buitenland’ regelmatig voorbij. Maar wat gebeurt er eigenlijk in het buitenlandse geschiedenisonderwijs? In deze uitwisseling gaan Vlaamse en Nederlandse collega’s op onderzoek naar hoe we het geschiedenisonderwijs in beide landen kunnen verbeteren.

Geschiedenis in-company

Vakdidactici van de Lerarenopleiding komen bij u op school voor een intakegesprek dat kan leiden tot advies op maat en/of een scholingstraject. Dit kan variëren van één workshop activerende didactiek tot een training van zes bijeenkomsten over het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen.

Laatst gewijzigd:15 april 2024 16:46