Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Godgeleerdheid en GodsdienstwetenschapAgenda

Studium Generale: Ster van Bethlehem

Wanneer:wo 10-12-2014 20:00 - 22:00
Waar:Aula Academiegebouw, Broerstraat 5 Groningen
Ster van Bethlehem
Ster van Bethlehem

De ster van Bethlehem, er zijn maar weinig fenomenen die zo tot de verbeelding spreken. Deskundigen discussiëren al eeuwen over het bestaan van de ster uit het Bijbelverhaal. Nieuwe berekeningen met moderne computerprogramma’s hebben geleid tot een nieuwe theorie over de echtheid van de ster. Op woensdagavond 10 December organiseert Studium Generale in de Aula van het Academiegebouw een avond over de Ster van Bethlehem.

Prof. Peter Barthel, hoogleraar astronomie, en Prof. Geurt Henk van Kooten, hoogleraar Nieuwe Testament, geven een populair-wetenschappelijk verslag van de resultaten van het internationale en interdisciplinaire congres over de Ster van Bethlehem dat op 23 en 24 oktober plaatsvindt aan de RUG. Vooraanstaande astronomen, bijbelwetenschappers, classici en historici van de oudheid van over de hele wereld werken hier gezamenlijk aan een heroverweging over de ster van Bethlehem.

Voorafgaand aan dit verslag, treedt hofpredikant ds. Carel ter Linden op met een bijdrage over de geboorteverhalen in de evangeliën.

Kaarten

Toegang: € 3. U kunt kaarten reserveren via Studium Generale.