Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij Nieuwsarchief

Theologie voor 11e keer op rij uitgeroepen tot Topopleiding!

24 november 2022
Topopleiding

In de nieuwe Keuzegids Universiteiten 2023 , die op 24 november 2022 is verschenen, is de BA Theologie van onze Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap wederom, voor de elfde opeenvolgende keer, aangewezen als Topopleiding.

De Keuzegids Universiteiten deelt sinds 11 jaar jaarlijks deze kwaliteitszegels uit aan de studieprogramma’s die als beste in hun categorie uit de bus komen. Onze bacheloropleiding Theologie heeft tot nu toe elk jaar 5 sterren en daarmee het predicaat ‘Topopleiding’ gekregen! Daarbij op de voet gevolgd door de bacheloropleiding Religiewetenschappen, die deze eer al 9 keer ten beurt viel.

Een van de beste plekken om Theologie en Religiewetenschappen te studeren

Prof. dr. Erin Wilson, vice-decaan en onderwijsdirecteur van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap, is verheugd over de toekenning: ‘We zijn zo trots op deze erkenning. Als faculteit willen we onze studenten altijd de allerbeste onderwijservaring bieden. Deze erkenning toont aan dat onze studenten dit zien en waarderen, en dat wij een van de beste plekken in Nederland zijn om Theologie en Religiewetenschappen te studeren. Onze docenten behoren niet alleen tot de allerbeste onderzoekers, maar ook tot de geweldigste mensen die ik ken. Dat is te zien aan hun toewijding om hun kennis te delen, om studenten voor te bereiden op het leven na de universiteit en aan de ondersteuning die ze onze studenten geven.’

Samenwerking met de PThU

De RUG is een openbare universiteit en leidt geen predikanten, imams of priesters op. Om ervoor te zorgen dat studenten na hun bacheloropleiding toch direct kunt doorstromen naar de predikantsmaster van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU), verzorgt de PThU een (facultatief) deel van het onderwijs in de bacheloropleiding aan de RUG. In 2024 verhuist de PThU weliswaar naar Utrecht, maar de samenwerking tussen de RUG en PThU met betrekking tot het bachelorprogramma gaat op precies dezelfde manier verder.

Almaar beter

Erin Wilson: ‘De laatste tijd is er veel gespeculeerd over wat de verhuizing van de PThU uit Groningen betekent voor onze BA Theologie. Wij gaan door met het aanbieden van deze topkwaliteit bacheloropleiding aan onze prachtfaculteit, die wederom het Topopleiding-predicaat heeft gekregen voor de inhoud, docenten, beoordeling en de algehele sfeer waarin we dit programma aanbieden. Het kwaliteitszegel Topopleiding – dat we nu voor de elfde keer op rij hebben gekregen – laat zien dat we een voortreffelijk programma hebben, dat almaar beter blijft worden.’

Laatst gewijzigd:14 juni 2023 15:47
View this page in: English

Meer nieuws