Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij Nieuwsarchief

Welmoed Wagenaar ontvangt Hubbeling prijs voor beste scriptie

06 januari 2020
Welmoed Wagenaar en de dochter van Professor Hubbeling

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap is op maandag 6 januari 2020 de Prof.dr. H.G. Hubbelingprijs uitgereikt aan Welmoed Wagenaar. Deze prijs wordt driejaarlijks uitgereikt aan de student(e) met de beste masterscriptie op het gebied van Theologie en Religiewetenschappen in die periode.

Welmoed Wagenaar schreef haar scriptie Framing the Fictional: Making sense of Tumblr media fandom in everyday life voor de Research Master Theology and Religious Studies. Voor deze scriptie won zij ook al de Cornelis Thiele Prijs, een nationale prijs voor de beste scriptie binnen de religiewetenschappen. De jury had haar scriptie geselecteerd omdat deze goed geschreven was met zeer sterke argumenten waarin ze op een orignele manier vragen adresseerde rondom de interactie tussen de geleefde en virtuele realiteit van een selecte groep van Tumblr gebruikers. 'Met name vanwege het "niet-traditionele" onderwerp binnen de theologie en religiewetenschappen en de hedendaagse relevantie (...) wijst de jury daarom de Hubbeling Prijs toe aan Welmoed Wagenaar voor haar scriptie Framing the Fictiona l en feliciteert haar met deze eervolle onderscheiding.'

Het dagelijkse leven van media fans

Wagenaar is momenteel PhD-student aan de Faculteit waar zij haar onderzoek naar het onderwerp van haar scriptie, rituelen van fans en erfgoed, voortzet in het door NWO gefinancierde onderzoeksproject The everyday life of media fans: ritual and sacralisation in online media fandom. Zij doet onderzoek naar de verhoudingen tussen de fictieve, virtuele en dagelijkse realiteit van fans, onder supervisie van Dr. Kim Knibbe en Dr. Elisabetta Costa. Hierin richt zij zich op de wijze waarop fans zich gedragen ten aanzien van de complexe en steeds veranderende grenzen van deze realiteiten. Methodologisch combineert zij de bestudering van rituelen met etnografisch onderzoek om zo een nieuw kader te ontwikkelen ter bestudering van het culturele belang van fictieve werelden en media fandom.

Hubbelingprijs

De Hubbelingprijs is genoemd naar wijlen prof. dr. H.G. Hubbeling die van 1967 tot 1986 aan de faculteit verbonden was als hoogleraar in de wijsbegeerte van de godsdienst en wijsgerige ethiek. De prijs werd in 1994 door zijn weduwe, mw. Jantje Hubbeling-Drent, ingesteld om wetenschappelijk onderzoek en kennisoverdracht door talentvolle studenten theologie en godsdienstwetenschap te stimuleren. De prijs wordt één keer in de drie jaar uitgereikt aan de student(e) met de beste scriptie in die periode. Er is een bedrag van 500 euro aan verbonden.

Laatst gewijzigd:12 juni 2023 20:20
View this page in: English

Meer nieuws