Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Godgeleerdheid en GodsdienstwetenschapNieuwsarchief

Vredesambassadeur worden

Het verhaal van Vicki Collinge en Marieke Klijnstra
12 december 2018
Marieke Klijnstra en Vicki Collinge bij de UN Peace Summit of Emerging Leaders.

Studenten Vicki Collinge (MA Religion, Conflict and Globalization) en Marieke Klijnstra (BA Religiewetenschappen) waren de RUG afgevaardigden naar de UN Peace Summit of Emerging Leaders van 28 tot 30 November in Bangkok. Deze drie-daagse conferentie was georganiseerd door Humanitarian Affairs Asia. Zo'n 350 aankomende vredesambassadeurs leerden hier over vredesopbouw en conflict situaties via de persoonlijke getuigenissen van overlevenden.

Een heel bijzondere ervaring waarover je meer kunt lezen in de blogpost die beide studenten schreven. Hierin vertellen ze ook wat ze gaan doen als VN Vredesambassadeur nu ze weer terug zijn.

Laatst gewijzigd:12 december 2018 12:06

Meer nieuws

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...

 • 15 november 2018

  Theologie en Religiewetenschappen Topopleiding én beste opleiding in hun categorie

  De bacheloropleidingen Theologie en Religiewetenschappen van de RUG krijgen van de Keuzgids Universiteiten 2019 het kwaliteitszegel Topopleiding, en zijn dit jaar ook beide de allerbeste bacheloropleiding van Nederland binnen hun categorie.