Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Godgeleerdheid en GodsdienstwetenschapNieuwsarchief

Faculteit 'wereldwijs' op onderzoeksgebied

Faculteit in RUG-onderzoek wereldwijd ruim vertegenwoordigd
10 april 2015

Van Afrika tot in Amerika: de Rijksuniversiteit Groningen doet onderzoek over de hele wereld. Opvallend is dat de faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap een groot aandeel heeft in deze wereldwijde onderzoeksaanwezigheid.

De interactieve kaart van UKrant Magazine, gebaseerd op een inventarisatie van de Geodienst van de RUG, laat dit duidelijk zien. Van de 28 beschreven onderzoeksprojecten zijn er 7 aan deze faculteit verbonden: een mooie 25%. Van Azië (Stefania Travagnin en Lea Schulte-Droesch) tot Europa (Jan Luth en Justin Kroesen) en het Midden-Oosten (Marjo Buitelaar en Mladen Popovic): overal zien we religiewetenschappelijk onderzoek terugkomen.

Meer informatie

Neem een kijkje op de interactieve kaart van de UKrant.

Laatst gewijzigd:10 augustus 2016 14:21

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...