Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and EngineeringOnderwijszakenBèta-bachelor studiekiezersPraktische informatieToelatingsprocedure bacheloropleidingen

Voorbereidend Jaar

Het Voorbereidend Jaar (VBJ) biedt hoger opgeleide anderstaligen een programma met het oog op instroom in het hoger onderwijs in Groningen.
Op de website van het Alfa-college kun je informatie vinden over dit traject.

Procedure
  • Meld je voor 1 mei aan voor de opleiding via Studielink en geef als vooropleiding 'Colloquium Doctum' op.
  • Meld je óók voor 1 mei aan bij de Toelatingscommissie Bacheloropleidingen voor de toelatingsprocedure middels het invullen van het ' Admission request '.
  • Maak je dossier compleet: stuur per gewone post, uiterlijk 31 augustus, gewaarmerkte kopieën van je diploma('s), cijferlijsten en evt. aanvullende VWO-certificaten: kopieën voorzien van een stempel 'conform origineel' / 'eensluidend afschrift' en een handtekening/paraaf van de onderwijsinstelling naar de Toelatingscommissie Bacheloropleidingen FSE, T.a.v. Y. van der Weerd, Bernoulliborgh, Nijenborgh 9, 9747 AG Groningen.
  • Is je dossier compleet, dan ontvang je een beschikking (verklaring van toelating).
  • Voltooi de algemene inschrijfprocedure bacheloropleiding.
Deadline: 1 mei 2018

De deadline voor aanmelding is 1 mei 2018. Alleen dossiers die voor deze datum zijn ontvangen door de toelatingscommissie, worden gegarandeerd in behandeling genomen.
Deze deadline houdt overigens niet in dat je het Voorbereidend Jaar voor deze datum moet hebben afgerond, hiervoor heb je de tijd tot en met 31 augustus 2018.
Stuur (gewaarmerkte kopieën van) je diploma en cijferlijst wel zo snel mogelijk nadat je ze ontvangen hebt per post naar de toelatingscommissie.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de ambtelijk secretaris van de Toelatingscommissie Bacheloropleidingen. Zij is te bereiken via telefoonnummer 050-3637361 of via admissions.board.bsc.fse@rug.nl.

Laatst gewijzigd:09 oktober 2017 16:04
printView this page in: English