Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Spatial Sciences

4e editie Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat 1 maart

Aspirant-Kamerleden in debat over de grote ruimtelijke vraagstukken
08 februari 2021

In aanloop naar de verkiezingen zal op op 1 maart 2021 het Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat plaatsvinden. In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, G.D.P. Ekistics en Pakhuis de Zwijger is het debat te volgen via een livestream voor heel Nederland.

We willen fijn wonen, duurzame energie, snel en comfortabel transport, mooie natuur, een wervelende economie en ga zo maar door. Al die ambities vragen om steeds meer ruimte op een eindige Nederlandse bodem. Het is aan de politiek om keuzes te maken: waar maken we ruimte voor?

Het Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat 2021 is de vierde in de reeks, na succesvolle edities in 2010, 2012 en 2017. Samen met experts uit de wetenschap, overheid en bedrijfsleven zijn de grote ruimtelijke vraagstukken inzichtelijk gemaakt in een livecast van Pakhuis de Zwijger op 1 maart vanaf 20.30 uur.

De politici van morgen, Kelly Regterschot (VVD), Paul Smeulders (GroenLinks), Faissal Boulakjar (D66), Henk Nijboer (PvdA), Jimmy Dijk (SP) en Julius Terpstra (CDA), gaan met elkaar in debat over de prangende kwesties rondom huisvesting, mobiliteit, energietransitie en klimaatadaptatie, en de groeiende vraag naar regie vanuit het Rijk. In dit debat stellen we onze aankomende volksvertegenwoordigers voor de keuze: waarvoor maken zij ruimte? En wat moet daarvoor wijken?

De ruimtelijke ordening van Nederland lijkt zo vanzelfsprekend, maar heeft invloed op alles wat we doen. Waar we wonen en werken, hoe we recreëren en hoe we ons van A naar B verplaatsen. Hoe we omgaan met de beschikbare ruimte en welke belangen we moeten afwegen, hangt sterk samen met de visies van politici en politieke partijen. Daarom is uw stem op 17 maart 2021 ook zo belangrijk!

Meer informatie via www.ruimtelijkverkiezingsdebat.nl

Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat
Nationaal Ruimtelijk Verkiezingsdebat
Laatst gewijzigd:08 februari 2021 12:50

Meer nieuws

 • 17 februari 2021

  Ruim 10 miljoen euro beschikbaar voor Werken aan Ontwikkeling

  De eerste zes projecten vanuit Werken aan Ontwikkeling hebben samen ruim 10 miljoen euro ontvangen vanuit het Nationaal Programma Groningen.

 • 12 januari 2021

  Energietransitie is best leuk, wanneer je het slim aanpakt!

  Klimaatadaptatie komt uitgebreid aan bod in de Climate Adaptation Week die van 19-25 januari 2021 in Groningen plaatsvindt. Christian Zuidema houdt zich bezig met energietransitie en de gevolgen voor mens en landschap.

 • 21 december 2020

  Cultuur als energie voor de toekomst

  De provincie Groningen gaat nog steeds aan kop als het gaat om de grootste krimp in Nederland. Het noordelijke platteland loopt al jaren leeg. Dit heeft grote gevolgen voor de leefbaarheid in dorpen. Hoe kun je er voor zorgen dat de veerkracht van...