Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Elsevier: Beste studies in geografie vind je in Groningen

25 oktober 2018
Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Begin oktober publiceerde Elsevier Magazine de 'Beste Studies 2018'. De beste geografische bachelors en de beste masteropleiding in de dezelfde categorie zijn opleidingen van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. De ranglijst is gebaseerd op een tevredenheidsonderzoek onder studenten dat elk jaar wordt uitgevoerd.

Met een totaaloordeel van 70 punten voor zowel de bachelor Human Geography and Planning als het programma in Spatial Planning and Design staan beide bacheloropleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen op een gedeelde eerste plaats. Vooral op de onderdelen ‘faciliteiten’, ‘inrichting opleiding’, ‘docenten’ en ‘toetsing’ scoren de opleidingen allebei erg goed. Opvallend is ook dat beide programma’s bovengemiddeld scoren op het onderdeel ‘organisatie en communicatie’.

Masteropleidingen

De masteropleiding Economic Geography is met 87 punten de beste master in de categorie Geografie, gevolgd door Cultural Geography, dat namens de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen aan de Campus Fryslân wordt gegeven, met 86 punten. De Research Master in Spatial Sciences is met 77 punten de best beoordeelde geografische research master in Nederland.

Opleidingen (alfabetische volgorde)

Punten

Cultural Geography

86

Economic Geography

87

Environmental and Infrastructure Planning

72

Population Studies

66

Real Estate Studies

67

Socio-Spatial Planning

68

Research Master in Spatial Sciences

77

Meer informatie

Meer resultaten zien of zelf vergelijken?

Laatst gewijzigd:05 maart 2019 15:10

Meer nieuws

 • 19 maart 2019

  Serious game Voorzieningen-Wijs helpt krimpregio’s prioriteiten stellen

  De Voorzieningen-Wijzer is een analoge serious game in de vorm van een spelbord op een tafel, met verschillende discussie-onderdelen rondom een topografische kaart van de specifieke casus. Zes tot tien deelnemers - werkelijke stakeholders met verschillende...

 • 12 maart 2019

  Eenzaam maar niet zielig

  Omderzoek naar eenzaamheid onder ouderen in Garmerwolde

 • 19 februari 2019

  Ruimte voor bereikbaarheid: van stad tot ommeland

  Hoe beleven mensen in het ommeland de bereikbaarheid van voorzieningen? En hoe kunnen slimme en innovatieve mobiliteitsmaatregelen die bereikbaarheid verbeteren? Dit zijn vragen waar prof.dr.ir. Taede Tillema zich de komende jaren binnen zijn leerstoel...