Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Weer topscores Elsevier-enquête voor bachelors Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Ook studenten masteropleidingen tevreden
25 september 2015

In de tevredenheidsenquête die het magazine Elsevier jaarlijks onder studenten houdt halen beide bacheloropleidingen van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen in Groningen weer de hoogste scores van de sector geografie. Met een eindcijfer van 69 staan de bacheloropleidingen Technische Planologie en Sociale Geografie & Planologie op een gedeelde eerste plaats. In 2014 hadden beide opleidingen een totaalscore van respectievelijk 68 en 64 punten. Ze zijn daarmee allebei in waardering gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Bovengemiddeld

De bacheloropleidingen Technische Planologie en Sociale Geografie & Planologie scoren bovengemiddeld op de onderdelen 'faciliteiten', 'toetsing' en 'organisatie en communicatie'. Ook het totaaloordeel van 69 punten is bovengemiddeld.

In de afbeeldingen hieronder worden beide opleidingen in Groningen vergeleken met de geografische bacheloropleidingen van de universiteiten in Utrecht, Nijmegen en Amsterdam.

TP
TP
SG&P
SG&P

Masteropleidingen

Ook de vijf beoordeelde masteropleidingen van de geografische faculteit in Groningen scoren goed. Klik op de opleiding om de resultaten te zien.

Meer informatie

Meer resultaten zien of zelf vergelijken? Ga naar bestestudies.elsevier.nl. Wil je meer weten over de opleidingen van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen in Groningen, ga dan naar de informatie op de website:

Bacheloropleidingen:

Laatst gewijzigd:22 november 2017 11:03

Meer nieuws

 • 09 januari 2019

  Voorzieningen verzorgingsstaat geen magneet voor migratie binnen Europa

  De meeste EU-migranten verhuizen naar een ander land tijdens levensfases waarin zij niet of nauwelijks afhankelijk zijn van de verzorgingsstaat. Er is dan ook weinig bewijs dat het niveau van sociale voorzieningen in het land van bestemming een belangrijke...

 • 09 januari 2019

  Alcoholgebruik heeft groot effect op Europese sterftecijfers

  Het hoge alcoholconsumptieniveau in Europa vormt een grote zorg voor de volksgezondheid. De verschillen in alcoholgebruik en drinkpatronen binnen Europa – vooral Oost-Europese mannen vertonen hoog en riskant alcoholgebruik – spelen een belangrijke rol...

 • 18 december 2018

  Nieuwe manier van tentamens maken: eerst individueel, daarna samen

  Op 11 december is bij Ruimtelijke Wetenschappen voor het eerst een digitaal two-stage tentamen afgenomen. Hierbij maken studenten het tentamen eerst individueel. Meteen daarna maken ze hetzelfde tentamen nog een keer, ditmaal in een groepje waarbij...