Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Weer topscores Elsevier-enquête voor bachelors Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Ook studenten masteropleidingen tevreden
25 september 2015

In de tevredenheidsenquête die het magazine Elsevier jaarlijks onder studenten houdt halen beide bacheloropleidingen van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen in Groningen weer de hoogste scores van de sector geografie. Met een eindcijfer van 69 staan de bacheloropleidingen Technische Planologie en Sociale Geografie & Planologie op een gedeelde eerste plaats. In 2014 hadden beide opleidingen een totaalscore van respectievelijk 68 en 64 punten. Ze zijn daarmee allebei in waardering gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Bovengemiddeld

De bacheloropleidingen Technische Planologie en Sociale Geografie & Planologie scoren bovengemiddeld op de onderdelen 'faciliteiten', 'toetsing' en 'organisatie en communicatie'. Ook het totaaloordeel van 69 punten is bovengemiddeld.

In de afbeeldingen hieronder worden beide opleidingen in Groningen vergeleken met de geografische bacheloropleidingen van de universiteiten in Utrecht, Nijmegen en Amsterdam.

TP
TP
SG&P
SG&P

Masteropleidingen

Ook de vijf beoordeelde masteropleidingen van de geografische faculteit in Groningen scoren goed. Klik op de opleiding om de resultaten te zien.

Meer informatie

Meer resultaten zien of zelf vergelijken? Ga naar bestestudies.elsevier.nl. Wil je meer weten over de opleidingen van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen in Groningen, ga dan naar de informatie op de website:

Bacheloropleidingen:

Laatst gewijzigd:22 november 2017 11:03

Meer nieuws

 • 12 april 2018

  Fanny Janssen ontvangt prestigueze Allianz European Demographer Award 2018

  De Allianz European Demographer Award eert excellent onderzoek op het gebied van bevolkingsonderzoek naar demografische veranderingen in Europa, gedaan door een onderzoeker in het beginstadium van zijn carrière en een onderzoeker in een verder gevorderd...

 • 10 april 2018

  Bettina van Hoven: onderzoekster zonder grenzen

  Grenzen hebben voor cultureel geograaf Bettina van Hoven weinig betekenis. Het liefst gaat ze erover heen. Want waar verschillende onderzoeksgebieden elkaar raken ontstaat de mooiste wetenschap. Van Hoven doet onder meer onderzoek voor en met senioren...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...