Weer topscores Elsevier-enquête voor bachelors Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen
In de tevredenheidsenquête die het magazine Elsevier jaarlijks onder studenten houdt halen beide bacheloropleidingen van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen in Groningen weer de hoogste scores van de sector geografie. Met een eindcijfer van 69 staan de bacheloropleidingen Technische Planologie en Sociale Geografie & Planologie op een gedeelde eerste plaats. In 2014 hadden beide opleidingen een totaalscore van respectievelijk 68 en 64 punten. Ze zijn daarmee allebei in waardering gestegen ten opzichte van vorig jaar.
Bovengemiddeld
De bacheloropleidingen Technische Planologie en Sociale Geografie & Planologie scoren bovengemiddeld op de onderdelen 'faciliteiten', 'toetsing' en 'organisatie en communicatie'. Ook het totaaloordeel van 69 punten is bovengemiddeld.
In de afbeeldingen hieronder worden beide opleidingen in Groningen vergeleken met de geografische bacheloropleidingen van de universiteiten in Utrecht, Nijmegen en Amsterdam.
Masteropleidingen
Ook de vijf beoordeelde masteropleidingen van de geografische faculteit in Groningen scoren goed. Klik op de opleiding om de resultaten te zien.
- Culturele Geografie: 65
- Economische Geografie: 68
- Environmental & Infrastructure Planning: 69
- Real Estate Studies: 64
- Sociale Planologie: 69
Meer informatie
Wil je meer weten over de opleidingen van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen in Groningen, ga dan naar de informatie op de website:
Bacheloropleidingen:
Masteropleidingen:
Laatst gewijzigd: | 20 oktober 2020 12:02 |
Meer nieuws
-
19 december 2024
Lessen voor adaptieve benadering voor de inrichting van Nederland
Waar komen nieuwe woningen en welke veranderingen in de landbouw heeft de overheid voor ogen? Hoe maken we ruimte voor klimaatadaptatie? In de Nationale Omgevingsvisie maakt de rijksoverheid belangrijke keuze over de ruimtelijke inrichting van...
-
12 december 2024
Onderwijs bevorderen door innovatie: VR Experience Days bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen
Hoe kun je virtual reality gebruiken om de effecten van bouwhoogte op het landschap van Lauwersoog te bestuderen, of de toegankelijkheid van een woonwijk wanneer het dichter bebouwd wordt? Om technologie te integreren in het onderwijs, organiseerde...
-
22 oktober 2024
De dreigende kloof op het platteland
Het valt wel mee met de veronderstelde kloof tussen stad en platteland, vindt Felix Pot. ‘Er dreigt eerder een kloof óp het platteland: tussen autobezitters en mensen die niet over eigen vervoer beschikken.'