Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Ruimtelijke Wetenschappen

Oscar Couwenberg nieuwe decaan Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

31 augustus 2015
Oscar Couwenberg
Oscar Couwenberg

Oscar Couwenberg is per 1 september benoemd tot decaan en hoogleraar Governance and Geography bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

Couwenberg is van oorsprong econoom en startte zijn carrière als onderzoeker bij Faculteit Economie en Bedrijfskunde bij de Rijksuniversiteit Groningen. Daar specialiseerde hij zich in corporate finance en governance. In 2001 werd hij benoemd tot hoogleraar Rechtseconomie bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid in Groningen, waar hij van 2005 tot 2009 vice-decaan was. Daarna was hij drie jaar lang onderzoeksdirecteur bij diezelfde faculteit. In 2013 was hij (interim) directeur van Sustainable Society van de RUG.

"Mijn betrokkenheid bij Sustainable Society toonde me hoe interessant de ruimtelijke wetenschappen zijn en hoezeer dit van belang is bij veel sociale kwesties. De centrale rol die ruimtelijke wetenschappen kunnen spelen maakt mij erg enthousiast."

Laatst gewijzigd:31 augustus 2015 11:55
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 19 maart 2019

  Serious game Voorzieningen-Wijs helpt krimpregio’s prioriteiten stellen

  De Voorzieningen-Wijzer is een analoge serious game in de vorm van een spelbord op een tafel, met verschillende discussie-onderdelen rondom een topografische kaart van de specifieke casus. Zes tot tien deelnemers - werkelijke stakeholders met verschillende...

 • 12 maart 2019

  Eenzaam maar niet zielig

  Omderzoek naar eenzaamheid onder ouderen in Garmerwolde

 • 19 februari 2019

  Ruimte voor bereikbaarheid: van stad tot ommeland

  Hoe beleven mensen in het ommeland de bereikbaarheid van voorzieningen? En hoe kunnen slimme en innovatieve mobiliteitsmaatregelen die bereikbaarheid verbeteren? Dit zijn vragen waar prof.dr.ir. Taede Tillema zich de komende jaren binnen zijn leerstoel...