Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBOrganisatie / FEBIM&S

Doel

Met de invoering van het Bachelor/Master stelsel is ook de minor ontstaan. Waar je vroeger in het derde studiejaar een halfjaar keuzevakken van de eigen of een andere studie volgde, biedt de minor een halfjaar durend studieprogramma van een andere studierichting (faculteit). De minor is een ‘eyeopener’ om het kennisvlak te verbreden en eens iets heel anders te doen.

 

De Rijksuniversiteit Groningen is per 1 september 2008 gestart met de minor programma’s. De Minor Ondernemerschap is een van de eersten. Er zijn in Nederland weinig mensen die na hun studie een eigen bedrijf starten: de overheid wil dit graag stimuleren. Daarnaast wordt vaak gesproken over een gat tussen studie en bedrijfsleven. Met deze minor speelt de Faculteit Economie en Bedrijfskunde in op deze behoeften.

 

Vooral voor studenten die zelf de ambitie hebben om een eigen bedrijf te beginnen biedt deze minor mogelijkheden. Ondernemerschap begint met kennis: hoe kom je tot een realiseerbaar idee, en hoe werk je dit vervolgens uit? Er zal dieper op achtergrond ingegaan worden: welke soorten markten zijn er? en hoe springt een ondernemer hierop in? Ondernemers en experts uit de regio ondersteunen deze verhalen door op inspirerende wijze te vertellen hoe ze dit zelf destijds hebben gedaan.

 

De minor sluit met een wedstrijd waarin de deelnemers hun businessplan presenteren voor een externe deskundige jury. Blijkt dan dat het idee potentie heeft, dan zijn er mogelijkheden om hiermee verder te gaan.

 

Deze minor biedt een unieke kans om de ondernemer in jezelf te ontdekken!

Laatst gewijzigd:18 oktober 2018 08:57