Skip to ContentSkip to Navigation
Education
Header image University of Groningen Student Blog

Jouw perfecte invulling van de Bachelor Open Dag

Date:07 April 2022
Author:Maimoena
Kom op 23 april 2022 naar de Bachelor Open Dag van de Rijksuniversiteit Groningen!
Kom op 23 april 2022 naar de Bachelor Open Dag van de Rijksuniversiteit Groningen!

Ga jij binnenkort eindexamens maken en wil je je oriënteren op de volgende stap in jouw leven? Kom dan naar onze Bachelor Open Dag op zaterdag 23 april! Na je in te schrijven via onze website kunnen de voorbereidingen van start gaan om alles uit deze dag te halen. Ik heb een aantal plekken en bezienswaardigheden op een rijtje gezet om niet te vergeten, deze zullen je dag compleet maken!

Waarschijnlijk gaat jouw wekker vroeg om naar onze Bachelor Open Dag te komen, onze deuren openen om 10 uur ‘s ochtends. Ga je met het Openbaar Vervoer? Vergeet bij aankomst op het hoofdstation niet even door de prachtige stationshal te lopen en naar boven te kijken. Het is niet voor niets dat het hoofdstation vaak wordt vergeleken met een kathedraal. Eenmaal hier doorheen getrokken zal het Groninger Museum je opvallen aan haar felle kleuren en bijzondere vormen. Onderweg naar de universiteit kan ik je zeker aanraden door de Folkingestraat te lopen. Deze winkelstraat is in 2015 uitgeroepen tot ‘Leukste Winkelstraat van Nederland’ en maakt haar titel zeker waar. Elke winkel en ieder restaurant is hier uniek en er is veel verborgen kunst afkomstig uit de tijd dat deze straat nog het centrum voor de Joden vormde. Eenmaal aangekomen bij de universiteitsgebouwen kan jouw dag echt beginnen! 

Een kijkje achter de schermen bij de Rijksuniversiteit Groningen 

Tijdens de Bachelor Open Dag kun je algemene en opleidingsgerichte presentaties bijwonen, onze informatiemarkten bezoeken en workshops volgen. Deze activiteiten zijn verspreid over de stad, zo kun je verschillende locaties van de RUG bewonderen. Vergeet tijdens deze dag niet om informatiemarkten te bezoeken waar je, zoals de naam al zegt, informatie kan krijgen over de studies en faculteiten. Daarnaast kom je hier alles te weten over huisvesting, studiefinanciering, inschrijving, studiebegeleiding, de introductieweek, sport, cultuur en studentenverenigingen. Op de informatiemarkt krijg je de kans alles te vragen aan studenten, dus schroom niet en vraag ze het hemd van het lijf! 

De verschillende faculteiten en locaties van de RUG zijn makkelijk te bereiken per OV-fiets of bus. Wist je dat onze enige faculteit buiten Groningen, Campus Frysl ân, tijdens de Bachelor Open Dag ook voorlichtingen geeft in Groningen? 

De meeste van onze faculteitsgebouwen liggen op toplocaties in het centrum. Als je in de binnenstad blijft kun je makkelijk de benenwagen gebruiken om van plek naar plek te komen. Bezoek jij onze studieprogramma’s op Zernike? Dit ligt iets verder uit het centrum, je kan hiervoor de bus pakken of ongeveer 15 minuten fietsen vanaf de Binnenstad. Ik raad aan om een OV-fiets te pakken bij het hoofdstation om zo onderweg een goede sfeerimpressie te krijgen van Groningen!

Tijd voor pauze

Benut je tijd tussen de presentatie door de stad te verkennen en neem plaats op één van onze gezellige terrassen! Groningen heeft genoeg bezienswaardigheden en gezellige cafés en restaurants die jij niet mag missen. Hopelijk is het lekker weer op 23 april en kun jij genieten van de vele gezellige terrassen waarover wij in Groningen beschikken. Om de hoek van het Academiegebouw bevindt zich de Oude Kijk in ‘t Jatstraat, bekend om haar gezelligheid en leuke koffie hotspots. Geniet van een (glutenvrij!) stuk taart bij het gezellige tentje Bij Britta, eet een gezonde lunch bij Feel Good of FLFL, en doe alsof je thuis bent in de huiskamersfeer van café MASMAS. Naast deze voorbeelden kent de straat nog tal van andere leuke tentjes, dit is zeker het bezoeken waard tijdens jouw pauze! Ben je nieuwsgierig naar lokale lekkernijen? Een stukje verderop gelegen zijn twee locaties van het Groningse restaurant Wadapartja te vinden. De naam alleen al is typisch Gronings (de Groningse versie van ‘wat apart ja’). Loop naar één van de locaties aan het Gedempte Zuiderdiep of bij de Westerhaven en proef Groningen! 

Er gaat niets boven Groningen

Met een hoogte van 97 meter is de Martinitoren, die hier al sinds de 13e eeuw staat, één van de prominentste gebouwen van Groningen. Deze toren vormt het symbool van de stad en valt niet te missen. De toren is ook te beklimmen, om zo van een mooi uitzicht te genieten over de stad. Echter raad ik je aan om een paar meter verder het Forum te bezoeken. In dit moderne gebouw (geopend in 2019) is er op elke verdieping iets anders te beleven. Zo is er een stripmuseum, bioscoop, café en bibliotheek. Beklim je alle roltrappen, dan kom je uit bij het indrukwekkende dakterras waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad, én de Martinitoren! 

Meer dan alleen vis op de Vismarkt

Op dinsdag, vrijdag en zaterdag is het marktdag in Groningen, en laat onze Bachelor Open Dag net op een zaterdag zijn. Centraal gelegen op de Vismarkt staan kleurrijke kraampjes waar je alle geuren en kleuren van verse producten tegenkomt. Het bruist er van de mensen en je kan heerlijke hapjes scoren zoals een verse haring of welbekende (via tiktok) smeuïge stroopwafel. Vanaf het Academiegebouw kun je de markt ongeveer horen, een uitstapje hierheen is dus zeker aan te raden. 


Zoals je ziet, hoef je je in Groningen geen enkel moment te vervelen! Hopelijk krijg jij zaterdag 23 april de mogelijkheid jouw studiekeuze te maken en deze plekken te ontdekken! Als je vragen hebt over de Bachelor Open Dag, studeren in Groningen of over de stad, kun je via deze link contact opnemen met één van onze studenten.

About the author

Maimoena
Maimoena

Hee hoi, I am Maimoena, a Dutch student born and raised in… Groningen! Besides having a big passion for my Bachelor’s degree in Middle Eastern studies, I love doing sports (especially rowing) and cooking with my friends or housemates. When I have some spare time, I’m always out and about to explore new places and things! 

Comments

Loading comments...