Skip to ContentSkip to Navigation
Webklassen

Europese Talen en Culturen

Bestemd voor

Scholieren die geïnteresseerd zijn in de studie Europese Talen en Culturen. Je leert op hoog niveau Engels, Duits, Frans, Spaans, Zweeds, Russisch of Italiaans spreken en schrijven. Daarnaast verdiep je je in Europese cultuur en literatuur, Europese talen en taalgebruik, en Europese politiek en samenleving.

Een brede inleiding

De opleiding Europese talen en culturen combineert het leren van een moderne taal (Engels, Duits, Frans, Spaans, Zweeds, Russisch of Italiaans) met een specifieke blik op Europese geschiedenis en actualiteit. Zo kun je kiezen voor het profiel Cultuur en Literatuur waarbij je je verdiept in de Europese ontwikkelingen in de kunsten, in de literatuur, in de muziek en in film. Binnen het profiel Taal en Maatschappij leer je hoe standaardtalen, bepaalde uitspraken en dialecten in Europa zijn ontstaan en – nog steeds – veranderen. Binnen het profiel Politiek en Maatschappij ga je dieper in op de politieke en sociale vraagstukken die Europa hebben gekenmerkt en ook nu nog actueel zijn.

Opzet

In deze webklas maak je kennis met alle drie profielen in 3 korte online hoorcolleges (week 1 tot en met 3). Je leest bij elk hoorcollege een begeleidende tekst, maakt een samenvatting van elk hoorcollege en beantwoordt enkele vragen. In de laatste week van de webklas schrijf je een kort essay over één van de hoorcolleges aan de hand van een vooraf verstrekte stelling.

Europese Talen en Culturen
Europese Talen en Culturen

Studielast en honorering

Week 1: lezen voorbereidende tekst, volgen hoorcollege 1 en opdrachten (2,5 uur)

Week 2: lezen voorbereidende tekst, volgen hoorcollege 2 en opdrachten (2,5 uur)

Week 3: lezen voorbereidende tekst, volgen hoorcollege 3 en opdrachten (2,5 uur)

Week 4: essayopdracht 600 woorden (2,5 uur)

Bij een voldoende beoordeling ontvang je aan het einde van de webklas een certificaat. Als je dat op jouw school wilt gebruiken voor studiepunten, zal je dit zelf met je school moeten afspreken. Je kan bijvoorbeeld een docent vragen om ook lid te worden van de webklas zodat hij of zij kan zien wat er gebeurt.

Europese Talen en Culturen studeren

De webklas geeft een goed beeld van het eerste jaar van de studie Europese Talen en Culturen. Je volgt online hoorcolleges, leest ter voorbereiding teksten en leert heldere samenvattingen van het college te maken. Daarnaast schrijf je een essay aan het einde van de webklas. Lezen en schrijven zullen in allerlei verschillende vormen aan bod komen als je de studie Europese Talen en Culturen kiest. Zo kun je tijdens je studie essays schrijven over onderwerpen als moderne Europese literatuur, de macht van een standaardtaal of de opkomst van populisme in Europa.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de ronde van 5 maart tot 2 april. De volgende ronde begint in november 2018. De inschrijving voor die ronde opent in oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:26 juni 2017 09:06
printOok beschikbaar in het: English