Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsInternational studentsDiscover Groningen

Studentenleven

Studentenleven
Studentenleven

Meer dan alleen studeren

Elke student heeft andere ambities, interesses en kennis. Om zoveel mogelijk aan die verschillen tegemoet te komen biedt de RUG verschillende manieren om je studie meer inhoud en kleur te geven.

Want de universiteit vindt het belangrijk dat je je ontwikkelt en over grenzen heen kijkt. Dat laatste kan letterlijk zijn, bijvoorbeeld door in het buitenland te studeren. Maar je kunt je ook binnen de studie verbreden. Of naast de studie actief zijn, op niveau presteren en het beste uit jezelf halen. Bijvoorbeeld op sportief, cultureel of bestuurlijk gebied.

Koffie drinken met vrienden
Koffie drinken met vrienden

Een stad die bruist van het leven

Student zijn betekent meer dan alleen het volgen van colleges en hard studeren. Groningen is een stad die altijd bruist van het leven. Met meer dan 50.000 studenten die Groningen hun thuis noemen is er voor iedereen altijd iets te doen.

Groningen is een sfeervolle stad met een rijke geschiedenis; iets dat onmiddellijk opvalt als je door het historische stadscentrum loopt. Bezoek de markt om verse fruit en groenten te kopen, geniet van een snack, of loop rond en ervaar de sfeer. Als je op zoek bent naar een rustige plaats om meer te leren over Groningse cultuur en geschiedenis kun je terecht bij één van de vele musea. Bijvoorbeeld het Groninger Museum, waar de nadruk ligt op moderne kunst en muziek, of het Noordelijk Scheepvaartmuseum, waar een schat aan informatie over Nederlandse scheepvaart geschiedenis beschikbaar is.

Iwana Bosman
Iwana Bosman

“Groningen kan het best omschreven worden als “gezellig”. De stad heeft heel veel mooie steegjes, studentenorganisaties en terrasjes. Je kunt hier jezelf zijn”

Iwana Bosman, LLB, 2017


Culturele en sociale evenementen

Leuke cursus volgen? In het culturele centrum van de Rijksuniversiteit Groningen, de USVA, kun je terecht voor lessen en evenementen met onderwerpen als kunst, dans, film en fotografie. Daarnaast zijn er regelmatig culturele evenementen zoals filmavonden waar iedereen bij kan zijn. Niet alleen zijn deze cursussen en evenementen een leuke wijze om nieuwe talenten te ontwikkelen, het is ook een goede manier om nieuwe vrienden te maken.

Proost!
Proost!

‘S avonds kun je genieten van het bruisende nachtleven van Groningen. In de stad zijn er overal terrasjes, restaurants en festivals waar je in je eentje of met vrienden een geweldige tijd kunt hebben. Om de stad te leren kennen is er elk jaar een groots introductie evenement: de Keiweek. Tijdens de Keiweek geven andere studenten je een rondleiding door de stad en laten ze je de beste plekken om te relaxen of te feesten zien. De Keiweek is ook een geweldige kans om de vele andere studenten te ontmoeten die voor het eerst naar Groningen komen en om vrienden voor het leven te maken. Wat je ook wilt doen, Groningen heeft altijd iets voor jou! #thecityisourcampus

Fit blijven met ACLO
Fit blijven met ACLO

Blijf in beweging

Daarnaast biedt de Rijksuniversiteit Groningen haar studenten toegang tot de grootste studentensportvereniging van Nederland: de ACLO. Met een ACLO lidmaatschap kun je de ACLO faciliteiten gebruiken om meer dan 85 verschillende sporten te beoefenen, waaronder bijvoorbeeld indoor wandklimmen of Zumba-les. Ook is het mogelijk om met een groep een sportruimte of veld te huren. In het Willem Alexander sportcentrum kun je gebruikmaken van het zwembad en de fitnessapparaten. Heb je passie voor een specifieke sport? Wordt dan lid van een sportvereniging. De ACLO heeft banden met 49 sportverenigingen die zich specialiseren in meer dan 40 verschillende sporten.

Ontdek de wereld met RUG
Ontdek de wereld met RUG

Rondreizen

Tenslotte biedt de centrale locatie van Groningen uitstekende mogelijkheden om te reizen. Binnen een paar uur kun je overal in Nederland komen. Via het nabijgelegen vliegveld Eelde ben je binnen een dag in één van de grote Europese steden. Ga een dagje zeilen bij de Nederlandse kust, geniet van een weekend in Amsterdam bekijken of vlieg naar Parijs op donderdag en wees op tijd terug voor je college op maandag.

Laatst gewijzigd:12 april 2018 16:16
printView this page in: English