Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsHonours CollegeWaarom het Honours College?

Honours projecten

Wat doe je zoal als student van het Honours College? Een kleine greep uit projecten uitgevoerd door of in samenwerking met studenten van het Honours College:

Summer School: Sustainable Islands


Honoursstudenten ontdekken leiderschapskwaliteiten bij talent event FC Groningen

Honoursstudenten ontdekken leiderschapskwaliteiten bij talent event FC Groningen

Vier Honours College studenten zijn geselecteerd om mee te doen aan een "Talenten op één" evenement om zo hun leiderschapskwaliteiten te ontdekken en ontwikkelen, door middel van inspiratiesessies voorafgaand aan wedstrijden en co-creatie sessies.


Petrus Camper Festival promo

Petrus Camper Festival

Op een creatieve en leuke manier organiseren derdejaars Honoursstudenten een festival om hun ervaringen te delen en resultaten te presenteren van het onderzoek dat ze gedaan hebben tijdens een Summer of Winter School. Bekijk deze promovideo om een impressie te krijgen van de dag.


Strategisch Plan

Honours College in korte film Strategisch Plan 2015-2020

Rijksuniversiteit Groningen over talentontwikkeling: "studenten hun talenten volledig laten benutten".


Noorderbrug foto-expositie

Studenten maken met cliënten Noorderbrug foto-expositie over leefwerelden

Honoursstudenten van de RUG hebben in het kader van hun opleiding, Sociale geografie en planologie, meegewerkt aan de foto-expositie 'Laten Zien'; een project van studenten van de RUG, Kunstacademie Minerva en cliënten van de Noorderbrug. Samen gingen ze op ontdekkingsreis door elkaars leefwerelden.


Entrepreneurship

Blog Entrepreneurship: "Een kruisbestuiving van creatieve ondernemers"

Stel, je bent met een ruimteschip gecrasht op Mars, en je hebt alleen een knuffelbeer, een parfumflesje en een scheermes tot je beschikking om terug te keren naar de aarde. Wat doe je?’ Eén van de vele wonderlijke vragen waar de tweedejaars studenten mee geconfronteerd werden tijdens het Entrepreneurship-evenement van het Honours College.


Leadership Lab: Falling Walls

Een Leadership Lab (onderdeel van het masterprogramma) is een project waarbij je een aantal leiderschapsvaardigheden kunt observeren, ervaren en oefenen. Tijdens het Leadership Lab 2014 hebben een aantal Honoursstudenten meegeholpen met het organiseren van 'Falling Walls'.


Een hangende tuin

Lisette Stevens, Menno Stellingwerff en Malenthe Teunis, drie studenten van het Honours College, wonnen deze zomer de Green Mind Award. Dat is de tweejaarlijkse prijs van de RUG voor het beste idee om de universiteit duurzamer te maken. De studenten maakten hun plan binnen het Leadership Lab van het Honours College. Het idee: de Universiteitsbibliotheek krijgt een gevel- en daktuin en wordt zo een oase van groen in de versteende binnenstad.


Eigen onderzoek uitvoeren

'Generatie crisis' onderzoekt beeld crisis van eigen generatie

Sebastiaan Scheffer maakte een reportage voor OOG TV over de eerste Petrus Camper Finale van het Honours College. In de reportage verwerkt hij beelden van de posterpresentaties, interviews met een honoursstudent en de Dean van het Honours College. Het geeft een goed beeld van de wijze waarop in het Honours College door studenten zelfstandig en initiatiefrijk, interdisciplinair gewerkt wordt.


Laatst gewijzigd:23 juli 2018 12:39
printView this page in: English