Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenHonours College

In memoriam Anita Frehe (1964-2017)

09 januari 2018

Net voor het einde van 2017 is Anita Frehe overleden en op 4 januari 2018 is zij door familie, vriendinnen en vrienden herdacht. Anita is slechts 53 jaar geworden.

Anita was nog maar kort in dienst bij de RUG toen ze bij het pas opgerichte Honours College kwam werken. Anita heeft veel pionierswerk verricht. Van de inschrijving van de Honoursstudenten tot de uitreiking van hun Honourscertificaat, en alles wat daar tussenin moest gebeuren, regelde Anita. Op haar eigen, energieke, spontane en verbindende manier, met oog voor iedereen waarmee ze samenwerkte, heeft ze vorm gegeven aan het Honours College. Haar betrokkenheid, humor en optimisme herinneren wij ons nog levendig.

Nadat Anita (opnieuw) ernstig ziek werd, bleek haar gezondheid steeds brozer te worden. Uiteindelijk heeft Anita vanwege haar steeds verder afnemende gezondheid afscheid moeten nemen van het Honours College, maar we zijn haar zeker niet vergeten. Afgestudeerde Honourstudenten van de eerste cohorten, docenten en facultair coördinatoren informeerden jaren later nog naar haar.

Aan het begin van dit nieuwe jaar willen we stilstaan bij het gemis van Anita Frehe.
Laatst gewijzigd:09 januari 2018 13:17

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...