Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsOpleidingenHonours CollegeHonours Master

Opzet Master's Honoursprogramma

Het Engelstalige master Honoursprogramma ‘Leadership: Making the difference!’ is speciaal ontwikkeld voor studenten die meer uit hun studietijd willen halen. Het is een extra programma van 15 ECTS dat je naast je reguliere masteropleiding volgt, waarvoor je geen extra collegegeld te betaalt. Het eenjarige programma heeft een interdisciplinair karakter, waarin je kennis maakt met diverse aspecten van leiderschap. 

Het masterprogramma ziet er als volgt uit:

  • een Personal Development Plan (1 ECTS)
  • vier Master Classes (elk 1 ECTS)
  • een workshop persoonlijke ontwikkeling (1 ECTS)
  • een Leadership Lab (4 ECTS)
  • het afsluitende Masterwork, je eigen project (5 ECTS)

Al voor september 2017 gestart met het Honours programma? Kijk dan in je Honours organization bij 'outline programme' op Student Portal.

Inhoud

Tijdens de Master Classes zal je je kennis en begrip van leiderschap en leiderschapstheorieën verder ontwikkelen. De onderwerpen van de Master Classes lopen uiteen van het historische perspectief tot de psychologie van leiderschap; van leiderschap in tijden van conflict en sociale veranderingen tot leiderschap bij de overgang naar een duurzame samenleving. Je volgt in totaal vier Master Classes van ieder acht uur (en nog wat voorbereidingstijd), waarin theorieën en modellen rondom leiderschap worden gepresenteerd en bediscussieerd. Hierbij worden wetenschappelijke concepten toegepast op de praktijk. Tijdens de Master Classes maak je kennis met uiteenlopende verhalen en leiderschapservaringen van vooraanstaande docenten en interessante gastsprekers.
De Master Classes vinden plaats in de avonduren of op een zaterdag.

Een Leadership Lab is een project waarbij je een aantal leiderschapsvaardigheden kunt observeren, ervaren en oefenen. Tijdens dit project kom je erachter hoe verschillende aspecten van leiderschap in de praktijk werken, zoals effectief communiceren, overtuigen of samenwerken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een korte stage of specifieke opdracht waarbij je een evenement helpt organiseren.

Gedurende de Master Classes en het Leadership Lab wordt er aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling, door te kiezen uit verschillende workshops. Tijdens deze workshops kun je achter je eigen sterktes en zwaktes komen, je goed voorbereiden op mogelijke sollicitaties of leren hoe je je tijd zo efficiënt en effectief mogelijk indeelt.

Je zal het Master Honoursprogramma afsluiten met jouw Masterwork. Met dit project breng je de kennis en vaardigheden die je hebt geleerd in de praktijk. Je doet dit door het ontwerpen en uitvoeren van je eigen project. De inhoud van je project kan je goed combineren met je toekomstplannen. Dus wil je straks een eigen bedrijf starten, conferenties organiseren of toch liever een onderzoeksproject doen? Dat kan allemaal bij het Masterwork. Ben je van plan een periode in het buitenland te gaan studeren, dan kun je je Masterwork ook vanuit het buitenland doen. Je moet er dan wel voor zorgen dat dit in het tweede semester van je Master's Honoursprogramma plaatsvindt.

Laatst gewijzigd:03 juli 2018 16:03
printOok beschikbaar in het: English