Skip to ContentSkip to Navigation
Education Honours College Bachelor's Honours Programme

Excelleren op de grenzen van het weten

Ben jij een student die graag initiatief toont en wil je jouw talent ontwikkelen? Dan kun je in aanmerking komen voor een plaats in het Honours College van de Rijksuniversiteit Groningen.

Het BA Honoursprogramma is speciaal ontwikkeld voor studenten die meer uit hun studietijd willen halen. Het is een extra programma van 45 ECTS dat je naast je reguliere bacheloropleiding volgt en waarvoor je geen extra collegegeld hoeft te betalen. Het programma duurt 2,5 jaar; in die tijd staan verdieping binnen je eigen programma en verbreding door een bredere kijk centraal. Een interdisciplinaire benadering is daarbij belangrijk. Je werkt samen met studenten van alle faculteiten en wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken worden vanuit verschillende disciplines belicht.

College

Wat levert het je op?

Als Honoursstudent volg je in de avonduren intensief, kleinschalig onderwijs met een groep gelijkgestemde en gemotiveerde studenten. Het biedt je verdieping en verbreding van je kennis en er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Als je het Honoursprogramma afrondt, ontvang je een Honoursvermelding op het Diploma Supplement van je bachelordiploma en een aanbevelingsbrief van de Rector Magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen en de Dean van het Honours College. Dit geeft je een voorsprong bij het solliciteren naar een functie in de wetenschap, het bedrijfsleven of de overheid.

Laatst gewijzigd:12 november 2019 16:27
printView this page in: English