Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting

Rosa, Academische Opleiding Leraar Basisschool

Rosa van Kempen
Rosa van Kempen

Hoi! Ik ben Rosa, ik ben 20 jaar en ik zit momenteel in mijn tweede jaar van de Academische Opleiding Leraar Basisonderwijs.

Op de middelbare school wist ik al dat ik iets sociaals wilde studeren. Ik had het profiel E&M gekozen, omdat dit goed paste bij de vakken die ik interessant vond. Om mijn studiekeuze te maken heb ik veel open dagen bezocht, maar deze brachten mij vaak meer vragen dan antwoorden. Veel studies leken mij namelijk interessant, alleen miste ik een praktisch en inzetbaar gedeelte. Gelukkig kwam ik na een tijdje bij een voorlichting over de AOLB terecht. Hier werd ik meteen enthousiast van.

Bij de AOLB leer je op zowel theoretische als praktische wijze over onderwijs, opvoeding en kinderen. Naast colleges en zelfstudie, loop je stage in een basisschoolklas. Op stage leer je vooral door van alles uit te proberen, van kinderconflicten oplossen tot rekeninstructies geven. Tijdens de colleges leer je wat er achter deze praktijk zit: hoe werkt het en waarom doen we het zo?

Ik ben heel blij met mijn keuze voor de AOLB, omdat ik het onderwijs en het werken met kinderen heel tof vind. De combinatie van theorie en praktijk motiveert mij enorm tijdens de studie.

Ik ben eerst gaan studeren in een andere stad, maar omdat ik me hier niet thuis voelde, heb ik uiteindelijk toch voor Groningen gekozen. Groningen is een echte studentenstad, waardoor het altijd gezellig is en je er makkelijk vrienden kan maken.

Heb je vragen over de AOLB of het studentenleven in Groningen, stuur mij gerust een mail. Ik vertel je hier graag meer over!

Laatst gewijzigd:26 augustus 2021 14:50