Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting

Jolien, Media Studies

Jolien Swarts
Jolien Swarts

Kiezen! Het is ook niet makkelijk. Helemaal niet als het over je studiekeuze gaat – en daar weet ik alles van.

Op de middelbare school had ik eerst een gecombineerd CM/EM profiel, wat al snel een volledig CM profiel werd. Pretpakket, hoor ik je denken. Dat is wel een beetje zo. En toch kan je er nog zoveel mee doen, dat ik geen idee had wat ik ging kiezen.

Een hele lange tijd wou ik bij Defensie. Direct na de middelbare school daar intern gaan om te studeren, dat leek me wel wat. Maar dat ging hem op het laatste moment niet meer worden – ik had Wiskunde C, en moest Wiskunde A hebben. Balen! En toen had ik nog twee maanden om een studie te kiezen.

Ik koos toch maar voor Engelse Taal en Cultuur. En, je voelt hem al aankomen, dat was het niet. Na 3 maanden stopte ik met studeren en nam ik een tussenjaar. In dat jaar deed ik veel leuke dingen en nam ik eens goed de tijd om te kijken naar studies die ik echt leuk vond.

Toen kwam ik Media Studies aan de RUG tegen. Dat vond ik leuk! Het is een internationale, Engelstalige opleiding en het is zo breed opgezet dat al mijn verschillende interesses voorbij kwamen in het curriculum.

En die studie is het ook geworden! Ik heb mijn Bachelor Media Studies inmiddels zelfs al afgerond. Ik ben op dit moment bezig met een schakelprogramma om de master International Relations te volgen. Want keuzes blijf je maken – maar die eerste stap is toch wel de grootste!

Heb je nu vragen over hoe ik bij mijn studiekeuzes ben gekomen, over Media Studies of over mijn schakelprogramma? Stuur me dan gerust een mail!

Laatst gewijzigd:23 augustus 2021 10:01