Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting

Britt, International Business

Britt Oude Lenferink
Britt Oude Lenferink

Het vinden van een geschikte studie was voor mij als zoeken naar een speld in een hooiberg. Er was zo veel keuze, terwijl ik er eigenlijk nog helemaal niet achter was wat ik nou precies wilde. Een waslijst met kanten die ik niet op wilde, die had ik wel. Een medische studie was niets voor mij, pedagogiek sprak me niet aan en met iets technisch was je bij mij ook aan het verkeerde adres.

Hoewel ik eerst bang was dat er weinig over zou blijven om uit te kiezen, kwam ik erachter dat weten wat je niet wilt ook heel zinvol kan zijn. Ik besloot mijn perspectief te verbreden en me te verdiepen in zo veel mogelijk studierichtingen. Uiteindelijk voelde ik me vooral aangetrokken tot communicatie- of businessstudies. Ook wist ik - nadat ik mijn favoriete middelbare schoolvakken op een rijtje had gezet - dat ik graag een Engelstalige opleiding wilde volgen. Ik heb opendagen bezocht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en aan de Rijksuniversiteit Groningen. Telkens vielen er weer een aantal studies af, zag ik weer aspecten die me niet enthousiast genoeg maakten. Mijn voorkeursveld werd dus steeds een beetje kleiner. Uiteindelijk kwam ik terecht op een meeloopdag voor International Business in Groningen, dit moest ‘m worden! Hetgeen dat voor mij doorslaggevend was, waren de gesprekken met de IB-studenten op die dag. Het is veel begrijpelijker om te horen vanuit het perspectief van een student. Ik kwam erachter dat niet alles rozengeur en maneschijn is, maar dat ook niet hoeft te zijn. Zolang het grote plaatje van een studie jou aanspreekt, zou het zomaar eens de juiste keuze kunnen zijn. Ik raad je dan ook vooral aan om gesprekken te voeren met studenten en ervaringsdeskundigen in het vakgebied van jouw potentiële studie.

Daarnaast geef ik je de tip om op te letten waar jij enthousiast van wordt in je dagelijkse leven: welke dingen in het nieuws spreken je aan? Ben jij die persoon die communicatieve misverstanden tussen je vrienden weet op te lossen? Heb je oog voor detail, of juist voor het grote plaatje? Antwoorden op deze vragen werken vaak als schakels tussen jouw persoonlijkheid en de studie die daarbij past.

Heb je nog vragen over je studiekeuze, studeren in Groningen of de studie International Business? Twijfel niet om me een mailtje te sturen en wie weet kan ik je helpen!


Are you an international student? Please visit our pages for internationals.

Laatst gewijzigd:25 november 2020 14:50