Data Federation Hub

Data Federation Hub Events and News

DFH meetups

and Focus Meetings

De Data Federation Hub organiseert bijeenkomsten en focusbijeenkomsten om de uitwisseling van informatie en expertise te vergemakkelijken en de samenwerking te bevorderen tussen onderzoek ondersteunende groepen en onderzoekers die geïnteresseerd zijn in research gerelateerde data. Het doel van deze bijeenkomsten is om de uitwisseling van ‘best practices’ aan te moedigen, de samenwerking tussen de 'spokes' te bevorderen en de relaties met nationale en internationale datacommunities te versterken.

Research data
Verschillende externe experts op het gebied van research data hebben zich bij ons aangesloten om ervaringen uit te wisselen en samen te werken met de experts van UG/UMCG. Hieronder staat een lijst met de evenementen die we tot nu toe hebben georganiseerd, met links naar presentaties en andere nuttige informatie. Wilt u meedoen? Of heeft u een idee voor een onderwerp voor de volgende bijeenkomst? Neem contact met ons via dfh rug.nl.

Andrej Zwitter - Decaan Campys Fryslân

Aankomende DFH evenementen

Save the date: 15 April 2020: Meetup RDO/DFH Groningen Digital Competence Center: Data in Behavioral & Social Sciences
This meetup is in collaboration with faculty of Behavioral and Social Sciences (BSS).

When: Wednesday April 15th 2020 at 14:45 - 17:30
Where: Van Swinderenhuys, Oude Boteringestraat 19 Groningen

Data stewardshipis a new, and challenging role within the academic environment. How do we guarantee sustainable data integrity and availability? How do we manage and support the typical data workflows in such a way that we, as an institution, can vouch for our research data, without interfering with the research process? The Faculty BSS will present its Research Portal, which is designed as a system for flexible workflow support and can function as a tool for data stewardship.

We invite you to join us at this meetup and to use it as an opportunity to keep the community up-to-date with your expertise in the field. Please, save the date for this event and register your attendance below. More detailed information about the programme and location will follow in due course.

Register

Voorgaande DFH evenementen

11e meetup: Data in Health
Presentaties