Skip to ContentSkip to Navigation
Digital Competence Centre
your one-stop for research IT and data
Digital Competence Centre Contact

Belicht je onderzoek in kunstwerk bij UB

03 januari 2024
De SHA_RE-installatie bij de UB
De SHA_RE-installatie bij de UB

Het RUG-onderzoek straalt in het hart van de stad. Doe mee aan de nieuwe editie van SHA_RE, een lichtkunstwerk van Peter Musschenga in opdracht van de Stichting Groninger Universiteitsfonds (GUF) en te zien in de Universiteitsbibliotheek Groningen (UB).

Nieuwe editie

Voor het 400-jarig jubileum van de RUG maakte kunstenaar Peter Musschenga een lichtinstallatie in de UB Binnenstad. Het kunstwerk toont op artistieke wijze RUG-onderzoek, en is tevens zichtbaar vanaf het Broerplein. Een decennium later, voor het RUG Lustrum 2024, zal Musschenga de installatie vernieuwen met 8.000 nieuwe beelden en video's.

Wie kan meedoen?

Alle RUG-onderzoekers worden uitgenodigd bij te dragen met hun foto's, video's en ander visueel materiaal. Word deel van deze lichtgevende weergave van kennis!

Hoe werkt de installatie?

Duizenden foto's, video's en teksten worden vanuit een beveiligde UB-database geprojecteerd op een groot digitaal scherm bestaande uit LED-panelen. De beelden stromen voortdurend over de LED-panelen op elke verdieping en tonen op artistieke wijze de collectieve onderzoeksreis van de RUG.

Hoe kan je bijdragen?

Al het beeldmateriaal dat tijdens het RUG-onderzoek wordt geproduceerd is welkom: van foto's tijdens veldonderzoek tot (laboratorium) video's, infographics, modellen, schema's en meer. Zorg voor een minimaal formaat van1000 pixels, zonder logo's.

Hoe te versturen?

Stuur het beeldmateriaal naar studio pjot.nl inclusief je faculteits-/instituutsnaam. Voor het veilig delen van grote bestanden kun je overwegen gebruik te maken van Unishare of SURFfilesender.

Tijdlijn

Afbeeldingen/video's insturen kan van december 2023 t/m februari 2024. In mei 2024 worden ze getoond in de nieuwe editie van het SHA_RE-kunstwerk. Omdat de database voortdurend zal worden bijgewerkt, zijn bijdragen daarna altijd welkom.

Vragen?

Voor meer informatie kun je Peter Musschenga mailen via studio pjot.nl of kijk op de website van de kunstenaar.

Laatst gewijzigd:16 januari 2024 14:12
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...