Skip to ContentSkip to Navigation
Centrale Medische Bibliotheek
UMCG
Centrale Medische Bibliotheek Nieuws

Nieuwe tool 'Lean Library' in Edge, de bibliotheek in je browser

Informatie voor UMCG-medewerkers
21 mei 2024
Voor UMCG-ers

Lean Library toegevoegd aan Edge
Bij het opstarten van Edge is er een nieuwe tool genaamd Lean Library in je browser beschikbaar als je UMCG-medewerker bent. Maak je geen zorgen als er een melding op je scherm verschijnt. Deze melding ontvang je, zodat je automatisch toegang krijgt tot de digitale collectie en diensten van de Centrale Medische Bibliotheek. Iedereen in dienst van het UMCG heeft recht op die toegang.

Wat is Lean Library?
Met Lean Library krijg je toegang tot een breed scala aan wetenschappelijke literatuur, vaktijdschriften, kranten en andere bronnen, en niet alleen op medisch gebied. Als je bijvoorbeeld op je werkcomputer in Edge naar literatuur zoekt op het web, ontvang je een melding als die publicatie beschikbaar is via de CMB. Lean Library helpt je op diverse manieren om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van de collectie. En mochten wij geen toegang hebben tot een publicatie, dan is het mogelijk om het via Lean Library bij andere bibliotheken aan te vragen.

Meer weten?
Wil je precies weten wat je kunt doen als de nieuwe tool wordt geïnstalleerd, raadpleeg dan de bijbehorende handleiding voor meer informatie: Lean Library : de bibliotheek in je browser (handleiding)

We hopen dat Lean Library je helpt bij het verkennen van verschillende interessegebieden en het vinden van waardevolle informatie. Dus krijg je bij het opstarten van Edge de melding van Lean Libary? Je hoeft niets te doen. Vanaf dat moment helpt Lean Library je automatisch bij de toegang tot de digitale collectie. Voor hulp en ondersteuning kun je contact opnemen met Guus van den Brekel (16194, a.j.p.van.den.brekel umcg.nl) of Robin Ottjes (16191, r.f.ottjes umcg.nl) van de CMB.

Wil je een kijkje nemen in de bibliotheek? Ga naar cmb.umcg.nl

Laatst gewijzigd:23 mei 2024 13:52
View this page in: English

Meer nieuws

  • 10 juni 2024

    Om een wolkenkrabber heen zwermen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

  • 21 mei 2024

    Uitslag universitaire verkiezingen 2024

    De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!