Skip to ContentSkip to Navigation
About us Campus Fryslân

Podcast 'In de wetenschap' met Caspar van de Berg

04 december 2019
Caspar van den Berg
Caspar van den Berg

In de Wetenschap is de podcast van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin hoor je interviews met onderzoekers, nieuws en reportages uit de Groningse academische wereld. De podcast is er voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en academisch onderzoek in het algemeen. Wim Brons en Nanna Hilton interviewen in deze 11e aflevering prof.dr. Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance aan de faculteit Campus Fryslân in Leeuwarden.

Hij vertelt over zijn onderzoek naar groeiende sociale en economische ongelijkheid tussen zogenaamde bruisregio’s en krimpregio’s. Caspar legt hierbij de relatie met o.a. de recente boerenprotesten en de invloed die het heeft op het stemgedrag van mensen en noemt dit ook wel “de wraak van de vergeten regio’s”. Daarnaast vertelt museumdirecteur Arjen Dijkstra over de rol van de universiteit in Friesland door de jaren heen.

In de Wetenschap beluisteren kan eenvoudig via Spotify, Apple Podcast, Stitcher of Soundcloud of rechtstreeks via onze RSS feed. Abonneer je op het kanaal en mis geen enkele aflevering (eerdere afleveringen). Heb je een vraag of een interessant onderwerp voor de podcast? Laat het weten via podcast rug.nl of via WhatsApp: 06-49230111.

Laatst gewijzigd:11 september 2020 15:36

Meer nieuws

 • 12 mei 2022

  KNAW benoemt twee hoogleraren RUG tot lid

  Maria Loi en Dirk Slotboom van de Faculteit Science and Engineering zijn door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemd tot lid.

 • 15 maart 2022

  Vici-beurzen voor drie RUG-onderzoekers

  De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan drie RUG-onderzoekers een Vici-financiering van maximaal 1.5 miljoen euro toegekend. Prof. dr. J.W. Romeijn, prof. dr. S. Hoekstra en prof. dr. K.I. Caputi kunnen hiermee...

 • 20 december 2021

  Bevlogen bekeerling predikt duurzaam ondernemen

  Duurzame ondernemers de hand reiken, daar is het Gjalt de Jong om te doen. Hij ziet de universiteit als regisseur van vernieuwing. Een onafhankelijke scheidsrechter die de omslag naar een circulaire economie kan versnellen. Daartoe moest hij eerst...