Skip to ContentSkip to Navigation
About us Campus Fryslân

Podcast 'In de wetenschap' met Caspar van de Berg

04 december 2019
Caspar van den Berg
Caspar van den Berg

In de Wetenschap is de podcast van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin hoor je interviews met onderzoekers, nieuws en reportages uit de Groningse academische wereld. De podcast is er voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en academisch onderzoek in het algemeen. Wim Brons en Nanna Hilton interviewen in deze 11e aflevering prof.dr. Caspar van den Berg, hoogleraar Global and Local Governance aan de faculteit Campus Fryslân in Leeuwarden.

Hij vertelt over zijn onderzoek naar groeiende sociale en economische ongelijkheid tussen zogenaamde bruisregio’s en krimpregio’s. Caspar legt hierbij de relatie met o.a. de recente boerenprotesten en de invloed die het heeft op het stemgedrag van mensen en noemt dit ook wel “de wraak van de vergeten regio’s”. Daarnaast vertelt museumdirecteur Arjen Dijkstra over de rol van de universiteit in Friesland door de jaren heen.

In de Wetenschap beluisteren kan eenvoudig via Spotify, Apple Podcast, Stitcher of Soundcloud of rechtstreeks via onze RSS feed. Abonneer je op het kanaal en mis geen enkele aflevering (eerdere afleveringen). Heb je een vraag of een interessant onderwerp voor de podcast? Laat het weten via podcast rug.nl of via WhatsApp: 06-49230111.

Laatst gewijzigd:11 september 2020 15:36
Deel dit Facebook LinkedIn

Meer nieuws

  • 05 maart 2025

    Vrouwen in de wetenschap

    De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.

  • 16 december 2024

    Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’

    Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. In de podcast gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden...

  • 10 juni 2024

    Om een wolkenkrabber heen zwermen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...