Skip to ContentSkip to Navigation
About us Campus Fryslân

IC-Café

Het Medisch Centrum Leeuwarden organiseert in samenwerking met RUG/Campus Fryslân het IC-Café. Tijdens de avond kunnen bezoekers onder het genot van een kopje koffie of thee en iets lekkers ervaringen delen over een centraal thema. Daarnaast komen experts en ervaringsdeskundigen aan het woord om informatie te geven en hun belevingen tijdens en na de IC-opname te delen.

IC-Café 6 oktober: het Post-Intensive Care Syndroom

Een opname op de Intensive Care (IC) is een heftige levensgebeurtenis voor zowel de patiënt als zijn of haar naasten. Mensen op de IC zijn zó ziek dat ze constante zorg nodig hebben en bijvoorbeeld niet meer zelfstandig kunnen ademen. Probeer je maar eens voor te stellen; je wordt wakker in een kamer vol medische apparatuur, er zit een buis in je keel waardoor je niet kan praten en je hoort allemaal vreemde geluiden. Er is daarnaast een grote kans dat je je niets herinnert van hoe je hier terecht bent gekomen, of überhaupt van dat je zo ernstig ziek bent geworden. Het kritisch ziek zijn én de opname op de IC kunnen ervoor zorgen dat mensen langdurig fysieke en/of mentale klachten houden. Het herstel duurt lang en mensen krijgen te maken met veel onzekerheden over hun gezondheid, maar ook op het gebied van sociale contacten, werk en bijvoorbeeld intimiteit.

Details

Datum: 6 oktober 2020
Tijd: 18:30u inloop, 19.00u start, 21.00u einde programma
Locatie: de Beurs, Wirdumerdijk 34, 8911 CE, Leeuwarden
Entree: toegang tot het IC-Café is gratis, echter vragen we je wel een kaartje te reserveren in verband met een beperkte hoeveelheid plaatsen.

Reserveer via onderstaande button uw ticket om live in de Beurs aanwezig te zijn, of om de link naar het online event te ontvangen.

Laatst gewijzigd:12 januari 2022 13:26