Skip to ContentSkip to Navigation
About us Campus Fryslân

Volgeboekt - SGL XL: Meer weten over dino's? Kom naar Melanie During en de triceratops

Wanneer:za 20-07-2024 15:00 - 16:30
Waar:dbieb, Blokhuisplein 40, 8911 LJ Leeuwarden
Melanie During
Melanie During

Melanie During over de laatste lente van de dinosauriërs, en bezoek de triceratops in de Blokhuispoort

Hoe leuk is dit: Melanie During komt naar Leeuwarden en vertelt je alles over dinosauriërs. Tijdens deze bijzondere bijeenkomst kun je het skelet van de triceratops bewonderen. Interessant en leuk voor het hele gezin! Voor 8 jaar en ouder.

logo dbieb

Tien jaar geleden vond Naturalis Biodersity Center in Wyoming USA een kudde van vijf Triceratops. Deze zomer gaan ze on tour naar vijf steden, waaronder Leeuwarden.
De Blokhuispoort staat deze zomer in het teken van de dinosauriërs. Je mag het niet missen: er komt een Triceratops naar Leeuwarden!

Deze zaterdagmiddag wordt georganiseerd door dbieb en SGL samen:
SGL XL.


Melanie During is paleontoloog en weet dus alles van dino’s. Zij was één van de paleontologen die 10 jaar geleden in Wyoming bij de opgraving van het Triceratopsskelet was. Melanie vertelt ons over hoe een ingrijpende natuurramp een einde maakte aan het dinotijdperk. Tijdens deze zaterdagmiddag ga je natuurlijk ook het Triceratopsskelet in het echt bewonderen. 
 
Miljoenen jaren geleden domineerden honderden dinosaurussoorten onze aardbol. Hoewel wij nooit een dino tegen het lijf zijn gelopen, weten wij toch een heleboel over deze imponerende en tot de verbeeldingsprekende dieren. Nu leven de dino’s niet meer en de aarde onderging een metamorfose. De wereld ziet er totaal anders uit dan miljoenen jaren geleden. In deze talk ontdek jij hoe een ingrijpende natuurramp een einde maakte aan een groot deel van al het leven op aarde. 

Zet het in je agenda en bezoek Melanie During en de dino in Leeuwarden!
Dé zomertip: een dinodagje voor het hele gezin

Over Melanie During
Melanie During doet als paleontoloog samen met veel andere experts onderzoek naar de gevolgen van de meteorietinslag waardoor de dinosauriërs plotsklaps bijna allemaal uitstierven. Melanie komt niet uit een academische familie. Opgroeiend in een arm gezin was Melanie vaak op zichzelf aangewezen om haar droom met creatieve oplossingen te realiseren. Als studente deed ze ervaring op met modellenwerk en speelde onder andere in televisiereclame’s. Nu Melanie zelf onderzoeker is, wil ze wetenschap met een breed publiek delen. Ze vindt het belangrijk om interessante ontdekkingen toegankelijk te maken voor de maatschappij. Dat doet ze zonder moeilijke woorden te gebruiken met een meeslepend enthousiasme. 

Ontdek het zelf op 20 juli