Skip to ContentSkip to Navigation
About us Campus Fryslân Different view

Fries studiefonds

Zoek jij een uitdagende studie waarin je vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken benadert en die jou een brede kijk op de wereld geven? Dan past de studie Global Responsibility & Leadership wellicht bij jou!

In deze internationaal georiënteerde studie bestudeer je wereldwijde vraagstukken en verken je lokale oplossingen. Thema’s als leiderschap, technologie, duurzaamheid, milieu, ethiek, internationale relaties, politicologie, economie en psychologie komen ruim aan bod in deze academische bachelor. Het programma is geïnspireerd op de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s, Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties.

Tegemoetkoming provincie Fryslân

Heb je tijdens je middelbare school minstens twee jaar in Friesland gewoond en je vwo-diploma in Friesland gehaald? Dan kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming van de Provincie Fryslân. In 2018/2019 heeft het Rijk het collegegeld gehalveerd en de provincie deed daar een tegemoetkoming bij van € 750,- voor het eerste jaar en € 1500,- in het tweede en derde jaar.

Aanspraak maken? Vanaf 1 mei!

Binnenkort bepaalt de provincie de vergoeding vanaf studiejaar 2019/2020. Je kunt vanaf 1 mei aanspraak maken op de vergoeding. Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen stuur dan een mail naar Ineke Visser i.w.visser@rug.nl

Meer weten over de opleiding?

Op zaterdag 13 April vindt de laatste open dag van dit academisch jaar plaats. Kom langs bij een van onze voorlichtingen of bij de informatiestand en ontdek alles wat je niet online al gevonden had!

Laatst gewijzigd:27 september 2019 08:50