Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive programma's Management & Economie in Zorg en Welzijn

Maarten Bunnik, Zelfstandig Organisatieadviseur

Lw|c Associates

“Alle werkvelden van een zorgorganisatie”

Maarten Bunnik (foto: Marcel J.de Jong)
Maarten Bunnik (foto: Marcel J.de Jong)

“Het waardevolle aan het programma is dat het alle werkvelden van een zorgorganisatie raakt, en je dus leert welke instrumenten zorgmanagers en bestuurders tot hun beschikking hebben om een organisatie goed te besturen,” vertelt Maarten Bunnik, programmadeelnemer Management en Economie in Zorg & Welzijn in 2020-2021.

Sectorkennis

“Voor mij was de aanleiding het programma te kiezen een collega die er enthousiast over was en dat ik zorgorganisaties in mijn adviesportefeuille had. Ik zocht inhoudelijke verdieping naast de aanwezige sectorkennis. Met name door de module over Governance in de zorg kan ik bestuurders nu beter adviseren over hun rol: hoe zij efficiënt en scherp hun managementinformatie kunnen produceren, daarop kunnen sturen en hun Raad van Toezicht informeren. Of hoe kleinere organisaties het toezicht en een managementdashboard goed kunnen inrichten.

Triggers

Door de actieve werkvormen wordt je gedwongen je te verdiepen in de materie. Zo was er bijvoorbeeld het topic met betrekking tot kosteneffectiviteit in combinatie met kwaliteit van extra levensjaren waarover ik onvoldoende voorkennis had om een essay over te maken. Door het inlezen en het schrijven maak je de materie echt eigen en leer je een goede opinie te vormen.

De opleiding is niet bedoeld om slechts te consumeren. Je krijgt triggers aangereikt over een brede scala aan onderwerpen, waar het vervolgens aan jezelf is in hoeverre je ermee aan de slag gaat en ook na afronding van het programma verder in investeert.

Interactie

Door de pandemie was een deel van de collegedagen online, en dat maakte tijdens de dagen op locatie een ander pluspunt van de opleiding extra duidelijk: de levendige interactie met docenten en medecursisten. Met name ook de ervaringen en visies van anderen over hoe zij uitdagingen dag dagelijks aangaan binnen de eigen organisatie en de grote verscheidenheid aan leiderschap(-skwaliteit) waarmee je moet dealen.

Ik raad de opleiding dus van harte aan vanwege de inhoud en opzet en ook de organisatie eromheen is van hoge kwaliteit.”


Meer weten over het executive programma Management en Economie in Zorg & Welzijn?

Laatst gewijzigd:11 maart 2022 13:15