Skip to ContentSkip to Navigation

University of Groningen Business School

Lifelong learning
Executive programma's Boardroom Dynamics

Programma

Waarom

Goed bestuur en effectief toezicht is mensenwerk, en dit brengt uitdagingen met zich mee. Zo komen bestuurders en toezichthouders regelmatig voor besluitvormingsparadoxen te staan. En hoewel onpartijdigheid voorop staat, kan betrokkenheid tussen bestuurders en toezichthouders soms ook helpen om elkaar beter te begrijpen.

Sociale beïnvloeding is dus een lastig fenomeen, vooral wanneer bestuurders en toezichthouders niet weten hoe dit proces tot stand komt en aangestuurd kan worden. Zijn er bijvoorbeeld individuele kenmerken die bepalen wie het meest invloedrijk is? Hoe kunt u een open cultuur creëren binnen boards/uw board, en hoe behoudt u deze openheid in een dynamische omgeving? En is het mogelijk om besluiten te nemen die de belangen behartigen van meerdere stakeholders tegelijkertijd?

In het programma krijgt u antwoorden op deze vragen, en geven we concreet invulling aan het begrip cultuur.

Opbouw

Het programma bestaat uit tweemaal een tweedaagse en een afsluitende sessie gericht op uw persoonlijke ontwikkeling van een halve dag. De laatste middagsessie sluiten we bovendien af met een feestelijk diner, zodat we op informele wijze samen kunnen terugblikken op de bereikte leerdoelen van het programma.

De thematische dagen bestaan voornamelijk uit interactieve sessies, geleid door vooraanstaande wetenschappers en gerenommeerde gastsprekers uit de praktijk. Tevens behandelen we de besluitvormingscase die u voorbereid heeft en een case waar u ter plekke mee aan de slag gaat. Tot slot krijgt u een persoonlijke ontwikkelingsscan, waarvan de resultaten in de afsluitende sessie besproken worden.

Thema's per dag

  • Dag 1: Inzichten in besluitvormingsprocessen
  • Dag 2: Inzichten in persoonlijke waarden en vaardigheden
  • Dag 3: Inzichten in leiderschap en gedragsverandering
  • Dag 4: Inzichten in de organisatieomgeving
  • Dag 5: Uw rol in boardroom dynamics
Laatst gewijzigd:05 oktober 2021 15:32