Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniNieuws

Nieuwe beurzen Eric Bleumink Fonds toegekend

01 oktober 2017

Dit jaar heeft het Eric Bleumink Fonds (EBF) vier beurzen uitgereikt aan talentvolle studenten uit ontwikkelingslanden. Dankzij zo'n beurs kunnen zij zich verder ontplooien als persoon en een leidende bijdrage leveren aan de ontwikkeling van hun eigen land.

Monieb Abdelrahman Mohammed Ahmed (1991) komt uit Sudan en doet de tweejarige master Medical Pharmaceutical Sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn master zou Monieb graag terug willen naar zijn vaderland om zijn verworven farmaceutische kennis over te dragen. Ethiopiër Yeshiwas Belay (1984) studeert International Security master. Zijn ultieme droom is om een bijdrage te leveren aan de internationale veiligheid en conflictoplossing. Tania Benita (1994) komt uit Indonesië en doet de master Environmental and Infrastructure Planning. In de toekomst wil Tania docent worden. Zij gelooft dat onderwijs de belangrijkste factor is om impact te hebben op de toekomst van haar eigen land. Nato Rubanovi (1991) komt uit Georgië en studeert International Human Rights Law. Nato wil zich na haar studie inzetten om de bescherming van de mensenrechten in Georgië te verbeteren.

v.l.n.r. Nato Rubanovi, Tania Benita, Monieb Abdelrahman Mohammed Ahmed en Yeshiwas Belay.
v.l.n.r. Nato Rubanovi, Tania Benita, Monieb Abdelrahman Mohammed Ahmed en Yeshiwas Belay.

Sinds 2000, het jaar van oprichting, heeft het EBF al meer dan zestig beurzen toegekend. Meer dan zestig jonge, ambitieuze en zeer begaafde mensen hebben zo een aanvullende studie kunnen volgen aan de RUG. Hier maakten ze kennis met de voor ons zo ‘gewone’ academische cultuur, de echte wetenschappelijke bibliotheken, de internationale contacten. Zaken die in Nederland heel normaal zijn maar in hun vaderland vaak ontbreken.

Laatst gewijzigd:31 oktober 2017 16:27
printView this page in: English

Meer nieuws