Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Nieuws

Nieuws alumni 2014

Monica Arac de Nyeko Alumnus van het Jaar 2014
Geplaatst op:02 december 2014

De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Oegandese schrijfster en humanitair specialist van UNICEF Monica Arac de Nyeko verkozen tot Alumnus van het Jaar 2014.

Aramco steunt Energy Academy Europe
Geplaatst op:25 november 2014

Aramco Overseas Company, een Europese dochteronderneming van oliebedrijf Saudi Aramco, heeft besloten de Energy Academy Europe (EAE) te steunen met 100.000 dollar.

Belcampagne Tools and Materials Fund FWN
Geplaatst op:03 november 2014

Op maandag 3 november start een belcampagne voor het Tools and Materials Fund van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. De campagne loopt tot en met 27 november.

Paul Polman voorzitter Ubbo Emmius Fonds
Geplaatst op:24 oktober 2014

Unilever-topman Paul Polman (1956) is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het Ubbo Emmius Fonds (UEF), het alumnifonds van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens de algemene bestuursvergadering van het fonds. Polman is de opvolger van Jan Willem Baud, die wel actief blijft als bestuurslid.

Veel onderzoek en boeken in oktobernummer Broerstraat 5
Geplaatst op:15 oktober 2014

Het oktobernummer 2014 van Broerstraat 5, het alumniblad van de RUG, gaat deze keer grotendeels over veel soorten onderzoek én over boeken. Kinderboekenschrijver Harm de Jonge en de vertaler van Stoner vertellen over hun vak. En Groningse onderzoekers leggen hun nieuwste bevindingen aan de lezers voor over uiteenlopende terreinen als suikerziektemedicatie, communicatie met doofblinden, politiek activisten in de Balkan van 1914, het al dan niet wegtrekken van alumni naar de Randstad en het slaapgebrek van scholieren, operatiepatiënten en werknemers.

RUG400-Lustrumfilm For Infinity – the Movie nu overal te zien!
Geplaatst op:01 oktober 2014

De RUG-400 lustrumfilm For Infinity - The Movie is vanaf vandaag overal ter wereld te zien. Na tientallen vertoningen binnen en buiten de universiteit staat de film staat vanaf 1 oktober op het YouTube kanaal van de RUG. De film is gemaakt ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen en ging in mei van dit jaar in première.

Win tickets voor College-Club
Geplaatst op:30 september 2014

Het Young Alumni Network geeft tickets weg voor het college ‘Willem van Oranje en de geboorte van Nederland’ op 22 oktober a.s. in de Beurs van Berlage.
Stuur nu naar uef rug.nl waarom jij twee tickets voor dit college moet winnen! Uit alle inzendingen worden de twee leukste reacties geselecteerd.

Alumnikring Hong Kong adopteert onderzoeksproject naar trekvogels in Bohai Bay
Geplaatst op:15 september 2014

De alumnikring Hong Kong heeft besloten een onderzoeksproject van Yinh-Chi Chan naar trekvogels in met name de Bohai Bay te adopteren. Het onderzoek staat onder leiding van Spinoza winnaar prof. Theunis Piersma.

Gezocht: ploggers. Fotografeer een dag uit je academische leven.
Geplaatst op:27 mei 2014

Als plogger (fotoblogger) leg je een dag lang ‘alles’ vast met de camera van je mobiele telefoon. En bij elke foto geef je in één zin een onderschrift. Zo ontstaat een eigentijds beeld van het Groningse universitaire leven, vereeuwigd voor het nageslacht.

Komt u ook naar de huiskamerlezing over de Dode Zeerollen in Zeist (20 maart 2014)?
Geplaatst op:14 maart 2014

Op 20 maart houdt Mladen Popović in Zeist een 'huiskamerlezing' over zijn onderzoek naar de Dode Zeerollen. De lezing is één van de rewards die twee donateurs aan de crowdfunding campagne 'Wie schreven de Dode zeerollen' (zie www.rugsteunt.nl) terugkregen voor hun donatie. Hieronder nodigen zij u van harte uit om mee te genieten van de lezing.

Professor en conciërge samen voor de klas
Geplaatst op:13 maart 2014

Ter ere van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Groningen geven meer dan honderd medewerkers dit voorjaar les op de school van hun zoon of dochter. Zij gaan op pad in Noord-Nederland om kinderen en jongeren te vertellen over hun vakgebied: van rechten tot geneeskunde, van biologie tot astronomie. Op maandag 17 maart komen alle medewerkers bijeen voor een gezamenlijke aftrap van deze gastlessenreeks.

Allerlaatste kans om uw mail te migreren
Geplaatst op:14 januari 2014

Gebruikers van webmail.rug.nl hadden tot 31 december 2013 de mogelijkheid hun mailarchief te migreren naar het nieuwe account op google.apps. De toegang tot webmail.rug.nl is inmiddels gesloten.

Hebt u uw mailarchief nog niet gemigreerd, dan op hebt u op 22 en op 23 januari 2014 de aller-, aller- , allerlaatste kans dit alsnog te doen. Daarna is webmail.rug.nl definitief geslote n en worden alle mailarchieven op deze server verwijderd.

New York Event: Meet the Rector Magnificus, February 8, 2014
Geplaatst op:09 januari 2014

You are cordially invited to join our New York Alumni Chapter in its first event of the year, an evening with the Rector Magnificus Elmer Sterken on Saturday, February 8, 2014. Alumna Brunhilde Vergouwen will be the host for the evening. All alumni in and around New York are welcomed to join us.