Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Nieuws

Voorlopige opbrengst Eric Bleumink Fonds: €33.500

27 januari 2012

Elk jaar in december vraagt de Rijksuniversiteit speciale aandacht voor het Eric Bleumink Fonds. Met succes! In de elf jaar dat het fonds bestaat zijn al meer dan veertig beurzen uitgedeeld aan talentvolle studenten en onderzoekers uit ontwikkelingslanden. Meer dan veertig jonge, ambitieuze en zeer begaafde mensen hebben zo een aanvullende studie kunnen volgen aan onze universiteit. Hier maakten ze kennis met de voor ons zo ‘gewone’ academische cultuur, de echte wetenschappelijke bibliotheken, de internationale contacten. Zaken die in Nederland heel normaal zijn maar in hun vaderland vaak ontbreken.

 

Ook in december 2011 werd er weer een campagne gehouden onder oud-studenten voor het Eric Bleumink Fonds. Ditmaal per post, e-mail en telefoon. De campagne leverde tot nog toe €32.000 aan eenmalige en €1.500 aan meerjarige giften op. De bursalen en medewerkers van het fonds zijn alle donateurs zeer dankbaar.

Laatst gewijzigd:11 juli 2019 12:46

Meer nieuws

 • 20 oktober 2020

  RICS accreditation Master in Real Estate Studies extended

  After its initial accreditation by the Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) for the period 2016-2020, our MSc. Real Estate Studies programme has been re-accredited for another 4 years by the RICS for the period 2021-2025.

 • 29 september 2020

  Onderzoek generatiearmoede Veenkoloniën met twee jaar verlengd

  De provincie Groningen en de provincie Drenthe verlengen de financiering van het onderzoek naar generatiearmoede in de Veenkoloniën met twee jaar. De nadruk van het onderzoek zal liggen op de samenhang tussen het huidige beleid en verschillende...

 • 28 september 2020

  De stad moet op de schop

  Onze steden staan op een kantelpunt, stelt planoloog Ward Rauws. Klimaatverandering, het verlies aan biodiversiteit en het enorme energieverbruik dwingen ons om steden anders in te richten.