Alumni 350 jaar Groningens Ontzet

Tentoonstelling Universiteitsbibliotheek

09:00 - 21:30 - Universiteitsbibliotheek
Vrije toegang geen inschrijving noodzakelijk

Tentoonstelling in de trappenhallen van de UB met grootformaat reproducties van historische kaarten en documenten. Daarnaast een expositie in vitrines op alle UB-verdiepingen: authentiek materiaal over Groningens Ontzet en de betrokkenheid van de universitaire gemeenschap. Deze expositie is tot stand gekomen met behulp van de materialen van de bijzondere collecties van de RUG universiteitsbibliotheek.

De Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Groningen omvatten onder meer verzamelingen van handschriften, incunabelen, papyri, gedrukte werken tot en met 1900, kranten, pamfletten, bibliofiele uitgaven, brieven, persoonlijke nalatenschappen, historische atlassen en kaarten.

De online tentoonstelling met toelichting van een deel van de collectie is nu ook te bewonderen via de website van de bijzondere collecties van de universtiteitsbibliotheek.

Als onderdeel van de activiteiten van de RUG presenteert de Universiteitsbibliotheek Groningen vijf blogs, geschreven door studenten werkzaam bij de afdeling Bijzondere Collecties, waarbij steeds de rol van de Groninger Academie centraal staat.

Bekijk ook de Humanity Hit die de UB speciaal maakte ter gelegenheid van 350 jaar Groningens Ontzet:

Laatst gewijzigd:28 juni 2022 11:16