Alumni 350 jaar Groningens Ontzet

Stadswandeling Beno Hofman

10:00 - 11:30 & 11:30 - 13:00
Verzamelpunt: Infostand academieplein

Ga op pad met Stadshistoricus Beno Hofman. Beno kent de stad als geen ander en stadjer, student en alumni kennen Beno. Beno vertelt u alles over bijzondere plaatsen in de stad waar de herinneringen aan de strijd, die in 1672 gevoerd is, nog goed te zien zijn. Er kan ingeschreven worden voor één van de twee tours. Selecteer in het optiemenu het tijdstip dat het beste voor u past.

Over Beno Hofman
In mijn twitterprofiel zeg ik over mijzelf: ‘ik kan het niet laten de Groninger geschiedenis uit te dragen, middels voordrachten, film, radio, boeken, theater en tweets’. En zo is het! De Groninger geschiedenis – zeer verweven met die van mijn eigen familie – is mijn lust en mijn leven. Ik heb in de loop van de jaren van mijn hobby mijn werk gemaakt en werd zo de officieuze ‘stadshistoricus’ en de ‘huishistoricus’ van de lokale en regionale omroepen. Ik heb vooral veel bekendheid gekregen door het televisieprogramma Beno’s Stad, waarvoor ik in 12 jaar 400 uitzendingen maakte.

Laatst gewijzigd:27 mei 2022 17:12