Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni

Alumnidag Antonius Deusing - Symposium 'Medisch leiderschap'

Wanneer:za 03-11-2018 09:30 - 19:00
Waar:Onderwijscentrum UMCG

Opgave en meer info: https://www.antoniusdeusing.nl/evenementen/15630-antonius-deusingdag

Op zaterdag 3 november 2018 organiseert de medische alumnivereniging Antonius Deusing haar jaarlijkse Antonius Deusingdag, dit keer met als thema ‘Medisch Leiderschap’.

Niet leden zijn ook van harte welkom.

Het symposium vindt plaats van 9.30 uur tot 17.00 uur in het Onderwijscentrum van het UMCG. Dagvoorzitter is professor Gerda Croiset, per 1 februari jl. benoemd tot prodecaan Onderwijs en Opleiding in het UMCG. Ze zal niet alleen de dag in goede banen leiden, maar ook haar visie op medisch leiderschap geven.

Tijdens het plenaire gedeelte verzorgt professor Louise Gunning-Schepers de lezing ‘Besturen als verantwoordelijkheid nemen?’ en geeft professor Gerjan Navis de lezing ‘Medisch leiderschap binnen en buiten de gebaande paden: een klinisch en maatschappelijk perspectief’.

Zoals elk jaar vindt deze dag ook de uitreiking plaats van de ‘Professor Rein Zwierstraprijs’ voor de ‘beste Klinische Les’ en de prijs voor ‘beste Verslag Wetenschappelijke Stage’ voor masterstudenten geneeskunde aan de RUG. Naast een geldbedrag voor de eerste, tweede en derde prijs, ontvangen de eersteprijswinnaars een speciaal voor Antonius Deusing ontworpen legpenning.

Na de lunch is er de algemene ledenvergadering, gevolgd door diverse workshops. De prijswinnaars van zowel de ‘beste Klinische Les’ als het ‘beste verslag Wetenschappelijke Stage’ zullen een presentatie tijdens twee workshoprondes verzorgen.
Verder is er een CRM-workshop (Crew Research Management). Onder leiding van Frans Hiddema, oud-directeur van het oogziekenhuis en Rogier van Buuren, in het dagelijkse leven piloot, gaan de deelnemers aan de slag met leiderschap in de cockpit van een vliegtuig. Dr. Joke Fleer zal tijdens de workshop ‘ontdek je leiderschapsstijl’, met de deelnemers in groepjes het ‘leiderschapsspel’ spelen.

De dag zal worden afgesloten met een borrel in Stadscafé Restaurant ’t Feithhuis.  

Voor het symposium is accreditatie aangevraagd . Deelname voor leden is € 30,- Externen betalen € 85,-

Opgave en meer info: https://www.antoniusdeusing.nl/evenementen/15630-antonius-deusingdag