Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni

Professor Keuning Vereniging (ruimtelijke wetenschappen), bezoek Maastunnel Rotterdam

Wanneer:do 19-11-2015 19:30 - 22:00
Waar:Maastunnel Rotterdam

De ruim zeventig jaar oude Rotterdamse Maastunnel is de oudste verkeerstunnel van ons land. De tunnel, die in de Tweede Wereldoorlog voor het eerst in gebruik werd genomen, wordt nog dagelijks gebruikt door tienduizenden automobilisten en fietsers als verbinding tussen het zuiden en noorden van de stad.  De Maastunnel staat bekend om haar bijzondere vormgeving, een uniek ontwerp van Van Bruggen en Van der Steur. Het gehele complex is een Rijksmonument. In 2011 is geconstateerd dat het beton van de tunnel is aangetast en ook dient de tunnel te gaan voldoen aan de huidige eisen op het gebied van tunnelveiligheid. Daarom start in 2017 een groot renovatieproject.

Alumnus Anton Ruiter is Technisch Beheerder Tunnels voor Rotterdam. Hij zal in een presentatie ingaan op de historie, de dagelijkse praktijk en de toekomst van de tunnel. Daarna volgt een rondleiding door de tunnelgebouwen en als laatste kan worden gelopen door de autotunnelbuis.

Ontdek tijdens deze rondleiding niet alleen de schoonheid van de tunnel maar ook de verborgen ruimtes als de machinekamers en ventilatiegebouwen.

Max. 30 deelnemers. Aanmelding verplicht via bestuur professorkeuningvereniging.nl. Heeft u zelf een interessante activiteit voor onze alumni, laat het ons weten!