Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Green Office Groningen

SustainaBul uitslag

14 juni 2017

Op vrijdag 19 mei, de Nationale Dag van de Duurzaamheid, reisden we met de Green Office, als onderdeel van een delegatie van de RUG, af naar de Vrije Universiteit Amsterdam voor de jaarlijkse uitreiking van de SustainaBul. Dit is een ranglijst van de meest duurzame onderwijsinstellingen van Nederland, en wordt georganiseerd door studentenorganisatie ‘Studenten voor Morgen’. Tijdens deze dag kwamen onderwijsinstellingen samen om te leren van professionals, maar vooral ook van elkaar. Net als voorgaande edities stond deze dag in het teken van een thema. Dit jaar ging dat thema over Groene ICT. Gedurende de dag hebben we lezingen en discussies kunnen volgen over ICT als vaardigheid voor de toekomst en de toegevoegde waarde van ICT voor duurzaamheid. Aan het eind van de dag werd de ranking van de SustainaBul bekend gemaakt, waarbij de RUG als 6e is geëindigd. Al met al leverde deze dag veel nieuwe inzichten en inspiratie op!

Laatst gewijzigd:14 juni 2017 14:59

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.